Hozzávalók
- olaj
- 50 g köles
- 400 g darált pulykacomb
- ½ fej vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 2 csokor petrzselyem
- 1 ml kakukkfű
- 1 mk oregánó
- ½ db szerecsendió
- 2 db tojás
- só
- bors
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 marék koktélparadicsom
Meatloaf kölessel turbózva
Hozzávalók
- olaj
- 50 g köles
- 400 g darált pulykacomb
- ½ fej vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 2 csokor petrzselyem
- 1 ml kakukkfű
- 1 mk oregánó
- ½ db szerecsendió
- 2 db tojás
- só
- bors
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 marék koktélparadicsom
Sós, forrásban lévő vízhez (kétszeres mennyiségű mint a köles) 1 evőkanál olajat adunk és addig főzzük benne a kölest, amíg felszívja a vizet. Ha kész, lefedjük és félretesszük.
Ezután kiolajozunk egy kb. 18×24 cm-es tepsit és egyenletesen megszórjuk zsemlemorzsával az alját és oldalát. Összekeverjük a darált húst a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a rusztikusra vágott petrezselyemmel, és a koktélparadicsom kivételével a többi hozzávalóval, valamint az időközben kihűlt kölessel, és hozzáadunk még 1 dl hideg vizet.
Ezt a formázásra nem alkalmas, hígabb keveréket egyenletesen szétterítjük a morzsázott tepsiben, megszórjuk morzsával a tetejét is, majd belenyomkodjuk a paradicsomokat. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.