Hirdetés
Karácsonyi menü

Mexikói töltött paprika

Hozzávalók

A húsos raguhoz

1 fej vöröshagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
3 - 4 db jalapeno friss jalapeno paprika (vagy üveges, ha nincs friss)
35 dkg marhahús
10 dkg konzerv bab lecsepegtetve
3 dl sör
100 g rizs
5 dl víz
10 g keserű csoki
1 tk füstölt paprika
1 tk koriander
2 tk római kömény
10 dkg konzerv kukorica
só, bors

A paradicsomszószhoz

2 db kápia paprika
2 konzerv paradicsom
3 gerezd fokhagyma
3 - 4 db chili paprika
1 fej lilahagyma
só, bors

Az összerakáshoz

5 db színes kaliforniai paprika
70 g reszelt cheddar sajt
Durvára vágott koriander díszítésnek
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mexikói töltött paprika

Ha a töltött paprika szóösszetétel hangzik el, akkor legtöbbünknek általában a klasszikus, magyaros, anyu-féle változat jut eszünkbe. Ez így teljesen rendben is van, nem is állítjuk, hogy ez a mai recept felülmúlná ezt a klasszikust, de hogy ki kell próbálni, az egészen biztos. Ugyanis egy pofonegyszerű, húsos raguval, egy csípős mártással és pár kaliforniai paprikával olyan mexikói ízorgiát tudunk összedobni, hogy már csak egy nagy sombrerora lesz szükség!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

A húsos raguhoz

1 fej vöröshagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
3 - 4 db jalapeno friss jalapeno paprika (vagy üveges, ha nincs friss)
35 dkg marhahús
10 dkg konzerv bab lecsepegtetve
3 dl sör
100 g rizs
5 dl víz
10 g keserű csoki
1 tk füstölt paprika
1 tk koriander
2 tk római kömény
10 dkg konzerv kukorica
só, bors

A paradicsomszószhoz

2 db kápia paprika
2 konzerv paradicsom
3 gerezd fokhagyma
3 - 4 db chili paprika
1 fej lilahagyma
só, bors

Az összerakáshoz

5 db színes kaliforniai paprika
70 g reszelt cheddar sajt
Durvára vágott koriander díszítésnek
Bevásárlólistához adom

A töltelékhez egy lábasban üvegesre párolunk egy fej hagymát, majd jöhet rá 3 gerezd megroppantott fokhagyma és 3-4 jalapeno karikákra vágva – ha frisset nem találtatok, akkor használjatok ecetes lében eltett üveges változatot. Hozzáadjuk a marhahúst, amit egy kicsit átforgatunk, lepirítjuk.

img_9113_1.jpg

Felöntjük sörrel, hozzáadjuk a rizst majd beleöntjük a vizet is. Befűszerezzük és hozzáadjuk az étcsokit. Kb 40 percig főzzük, végül hozzáadjuk a kukoricát és a babot, ezután már bele is tölthetjük a ragut a paprikákba. Vigyázzunk, hogy a töltelék szaftos maradjon, mert még sütni is fogjuk!

img_9142.jpg

A szószhoz egy kimagozott kápia paprikát meggrillezünk és a leturmixolunk. Egy mélyebb serpenyőben kevés olajon lilahagymát párolunk, majd mehetnek mellé a fokhagymák. Felöntjük egy kevés sörrel és így pároljuk még 1-2 percig. Hozzáadjuk a chili paprikát és a konzerv paradicsomot, végül pedig a grillezett, leturmixolt paprikákat.  Jól elkeverjük és 10-15 percig rotyogtatjuk. Elkeverünk benne egy csokor friss koriandert és a kész szószt egy hőálló tálba öntjük.

img_9158.jpg

A paprikák tetejét levágjuk és megtöltjük őket a raguval. A töltött paprikákat a szószba ültetjük és az  egészre szórunk egy csomó reszelt cheddar sajtot – mehet be a sütőbe 180 fokra 20 percig. A kész töltött paprikák tetejére koriandert szórunk és kész.

img_9157.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások