Hozzávalók
A húsos raguhoz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 db jalapeno friss jalapeno paprika (vagy üveges, ha nincs friss)
- 35 dkg marhahús
- 10 dkg konzerv bab lecsepegtetve
- 3 dl sör
- 100 g rizs
- 5 dl víz
- 10 g keserű csoki
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk koriander
- 2 tk római kömény
- 10 dkg konzerv kukorica
- só, bors
A paradicsomszószhoz
- 2 db kápia paprika
- 2 konzerv paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 db chili paprika
- 1 fej lilahagyma
- só, bors
Az összerakáshoz
- 5 db színes kaliforniai paprika
- 70 g reszelt cheddar sajt
- Durvára vágott koriander díszítésnek
Mexikói töltött paprika
Hozzávalók
A húsos raguhoz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 db jalapeno friss jalapeno paprika (vagy üveges, ha nincs friss)
- 35 dkg marhahús
- 10 dkg konzerv bab lecsepegtetve
- 3 dl sör
- 100 g rizs
- 5 dl víz
- 10 g keserű csoki
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk koriander
- 2 tk római kömény
- 10 dkg konzerv kukorica
- só, bors
A paradicsomszószhoz
- 2 db kápia paprika
- 2 konzerv paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 db chili paprika
- 1 fej lilahagyma
- só, bors
Az összerakáshoz
- 5 db színes kaliforniai paprika
- 70 g reszelt cheddar sajt
- Durvára vágott koriander díszítésnek
A töltelékhez egy lábasban üvegesre párolunk egy fej hagymát, majd jöhet rá 3 gerezd megroppantott fokhagyma és 3-4 jalapeno karikákra vágva – ha frisset nem találtatok, akkor használjatok ecetes lében eltett üveges változatot. Hozzáadjuk a marhahúst, amit egy kicsit átforgatunk, lepirítjuk.
Felöntjük sörrel, hozzáadjuk a rizst majd beleöntjük a vizet is. Befűszerezzük és hozzáadjuk az étcsokit. Kb 40 percig főzzük, végül hozzáadjuk a kukoricát és a babot, ezután már bele is tölthetjük a ragut a paprikákba. Vigyázzunk, hogy a töltelék szaftos maradjon, mert még sütni is fogjuk!
A szószhoz egy kimagozott kápia paprikát meggrillezünk és a leturmixolunk. Egy mélyebb serpenyőben kevés olajon lilahagymát párolunk, majd mehetnek mellé a fokhagymák. Felöntjük egy kevés sörrel és így pároljuk még 1-2 percig. Hozzáadjuk a chili paprikát és a konzerv paradicsomot, végül pedig a grillezett, leturmixolt paprikákat. Jól elkeverjük és 10-15 percig rotyogtatjuk. Elkeverünk benne egy csokor friss koriandert és a kész szószt egy hőálló tálba öntjük.
A paprikák tetejét levágjuk és megtöltjük őket a raguval. A töltött paprikákat a szószba ültetjük és az egészre szórunk egy csomó reszelt cheddar sajtot – mehet be a sütőbe 180 fokra 20 percig. A kész töltött paprikák tetejére koriandert szórunk és kész.