Hozzávalók
- 4 db kacsacomb
- 2 ek kacsazsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk majoranna
- 4 db zsályalevél
- 4 - 5 db nagyobb krumpli
- só, bors
- 6 - 8 db chilipaprika
- 3 ek méz
Mézes-chilis kacsacomb
Hozzávalók
- 4 db kacsacomb
- 2 ek kacsazsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk majoranna
- 4 db zsályalevél
- 4 - 5 db nagyobb krumpli
- só, bors
- 6 - 8 db chilipaprika
- 3 ek méz
A kacsa hagyományosan egy ünnepi húsétel, amit számtalan módon el lehet készíteni. Minden része finom, de a kacsacomb különösen szaftos és ízes – pláne, ha van hozzá egy szuper receptetek, mint például ez a mézes-chilis változat!
A kacsacombokat megtisztítjuk, és jó alaposan sózzuk, borsozzuk. A tepsibe belekanalazzuk a kacsazsírt, és beletesszük a combokat bőrrel lefelé. Megszórjuk a bazsalikommal, majorannával, mellétesszük a zsályaleveleket, a cikkekre vágott, sózott krumplikat és a kettévágott fokhagymagerezdeket is.
Felöntjük 1 deci vízzel, és alufóliával lefedve 160 fokon 1 órán keresztül sütjük. Ezután megfordítjuk a combokat, megint letakarjuk az alufóliával, és újabb 1 órát sütjük. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát, és a combokat megkenjük a felszeletelt chili és méz keverékével. Felvesszük a sütő hőfokát 190 fokra, és további 10-15 percig sütjük, míg meg nem pirul.
Ha tetszett a mézes-chilis kacsacomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több kacsacomb recept, nem csak karácsonyra:
Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval, édesburgonya-pürével