Hozzávalók
- 600 g sertéstarja
- 4 ek mustár
- 3 ek méz
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
A körethez
- 500 g zöldspárga
- só,bors
- 1 ek olivaolaj
- ½ db citrom
Mézes-mustáros grillezett sertéstarja
Hozzávalók
- 600 g sertéstarja
- 4 ek mustár
- 3 ek méz
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
A körethez
- 500 g zöldspárga
- só,bors
- 1 ek olivaolaj
- ½ db citrom
A tarját 4 szeletre vágjuk, majd egyenlő vastagságúra lapítjuk (kb. fél centi vastagra). A mézet, mustárt, sót, borsot, zúzott fokhagymát és olajat összekeverjük, és a tarját beleforgatjuk a pácba, úgy hogy mindenhová kerüljön belőle a húsra. Legalább 2 órára, (de akár egy éjszakára is) hűtőbe tesszük, majd forró grillen (vagy grillserpenyőben) megsütjük mindkét oldalát, oldalanként kb. 5 perc alatt.
A spárgák fehér fás végeit levágjuk. Egy serpenyőben az olajon 3-4 percen keresztül pirítjuk a spárgákat, közben sózzuk, borsozzuk, folyamatosan rázogatjuk a serpenyőt, hogy mindenhol egyenletesen süljön. Majd lezárjuk a lángot és a még forró spárgára ráfacsarjuk a citromot.
Ha tetszett a mézes-mustáros sertéstarja receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!