Hozzávalók
- 500 g szeletelt sertéstarja
- só, bors
- 2 ek méz
- 2 ek mustár
- 5 - 6 ek olaj
A brokkolihoz
- 350 g brokkoli
- 2 ek olaj
- 1 marék mandula
- só, bors
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
Mézes-mustáros tarja pirított mandulás brokkolival
Hozzávalók
- 500 g szeletelt sertéstarja
- só, bors
- 2 ek méz
- 2 ek mustár
- 5 - 6 ek olaj
A brokkolihoz
- 350 g brokkoli
- 2 ek olaj
- 1 marék mandula
- só, bors
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
A tarjákat sózzuk, borsozzuk, megcsorgatjuk a mézzel, megkenjük a mustárral, majd belemasszírozzuk. Serpenyőben, magas hőfokon kb. 4-5 perc alatt kérgesítjük az olajon, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-25 percre.
A brokkolikat 3-5 perc alatt forrásban lévő sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük, és közepesen magas hőfokon pirítani kezdjük az olajon. Hozzáadjuk a mandulát, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a felszeletelt újhagymát és fokhagymát, és kb. 5 perc alatt készre pirítjuk. A pirítás végénél hozzáadjuk a vajat, átforgatjuk, majd tálalunk.
Ha tetszett a mézes-mustáros tarja receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!