Hirdetés

Mole poblano, a mexikóiak egyik legjobb kajája

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
3 egész csirkecomb
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
6 db szárított ancho chili
Hozzávaló kipipálva
3 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 rúd fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 db csillagánizs
Hozzávaló kipipálva
1 tk paprikamag az ancho chiliből
Hozzávaló kipipálva
4 ek szezámmag
Hozzávaló kipipálva
4 ek mandula
Hozzávaló kipipálva
2 ek tökmag
Hozzávaló kipipálva
2 ek mazsola
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 db aszalt szilva
Hozzávaló kipipálva
½ db bagett
Hozzávaló kipipálva
3 db tortillalap
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
200 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
2 ek zsír
Hozzávaló kipipálva
200 g étcsokoládé
Hozzávaló kipipálva
főtt rizs a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mole poblano, a mexikóiak egyik legjobb kajája

Emlékeztek arra a régi csokira a reklámokból? Na ez pont olyan, nagyon ronda, de isteni az íze. Bár csoki van benne, de még véletlenül sem desszertről beszélünk. Olyan különleges, mintha egy távoli galaxisból érkezett volna, de nem is, csak Mexikóból.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
3 egész csirkecomb
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
6 db szárított ancho chili
Hozzávaló kipipálva
3 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 rúd fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 db csillagánizs
Hozzávaló kipipálva
1 tk paprikamag az ancho chiliből
Hozzávaló kipipálva
4 ek szezámmag
Hozzávaló kipipálva
4 ek mandula
Hozzávaló kipipálva
2 ek tökmag
Hozzávaló kipipálva
2 ek mazsola
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 db aszalt szilva
Hozzávaló kipipálva
½ db bagett
Hozzávaló kipipálva
3 db tortillalap
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
200 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
2 ek zsír
Hozzávaló kipipálva
200 g étcsokoládé
Hozzávaló kipipálva
főtt rizs a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csirkecombokat alaposan sózzuk és borsozzuk és olívaolajjal bemasszírozzuk őket. Bőrrel lefelé tepsire tesszük, alázúdítunk egy pohár vizet és irány a 160 fokra előmelegített sütő, első körben 50 percre, majd megfordítjuk őket és még 40 percig bőrrel felfelé is sütjük őket.

Közben elkészítjük a mártást: a szárított ancho chilik csumáját kiszedjük, a magokat kiszórjuk és félretesszük, majd a chilik testét kevés olajon néhány perc alatt körbesütjük, majd 15 percre egy lábos felforralt vízbe dobjuk őket. A paradicsomokat egészben, egy száraz serpenyőben alaposan lepirítjuk és félretesszük, A fahéjat, csillagánizst és a paprikamagokat szintén száraz serpenyőben, külön-külön megpirítjuk, vigyázva, hogy ne égjenek meg és így teszünk még külön a szezámmaggal is. Először a mandulát, majd kevéssel utána a tökmagot is pirítjuk egy rövid ideig olajban, de vigyázva mert a tökmag hajlamos szökni, azaz pattogni kezd a hő hatására.

Az olajos magvakat és a szezámmag 2/3-át egy aprítógéppel alaposan lezúzzuk és félretesszük felhasználásig. A mazsolát és az aszalt szilvát is lepirítjuk kevés olajon, és így teszünk még a szeletekre vágott bagettel és egy széttépkedett tortillával is. Nagyobb karikákra vágunk egy nagy fej hagymát és jól megpirítjuk azt is, majd dobunk hozzá fokhagymát is egy rövid időre. Egy nagyobb turmixgépben először a chiliket némi áztatólé hozzáadásával pürésítjük, majd mellécsapjuk a paradicsomokat és végül minden előzőleg már lepirított, elősütött alapanyagot: a hagymát, fokhagymát, bagettet, tortillát, a mazsolát, aszalt szilvát, a darált magokat és a fűszereket az alaplével együtt néhány percig csapatjuk a turmixgépben a cuccot. Ha kész, öntöttvas lábasban zsírt melegítünk, majd rázúdítjuk a turmixgépben elkészült masszát és folyamatosan kevergetve forralni kezdjük, apránként hozzáadagolva a darabokra tört csokit is.

Amint az összes csoki elolvadt még nagyjából 15-20 percig főzzük és kész is. A végén kevés sót is adunk hozzá. A megsült csirkéket tortillára dobjuk és alaposan nyakon öntjük a mártással, majd megszórjuk a megmaradt szezámmaggal. Rizzsel egészen kiváló.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?