Hozzávalók
- 450 g pulykamellfilé
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 2 ek olívaolaj
A salátához
- 50 g dióbél
- 50 g mazsola
- 4 db narancs
- 1 db citrom
- 1 db édeskömény
- 1 fej lila hagyma
- 1 db mandarin
Narancsos édeskömény-saláta grillezett pulykamellel
Hozzávalók
- 450 g pulykamellfilé
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 2 ek olívaolaj
A salátához
- 50 g dióbél
- 50 g mazsola
- 4 db narancs
- 1 db citrom
- 1 db édeskömény
- 1 fej lila hagyma
- 1 db mandarin
A pulykamellet felszeleteljük, mindkét oldalát fűszerezzük, majd kis pihentetés után aranybarnára sütjük egy kevés olajon.
Egy serpenyőben megpirítjuk a diót, majd apróra törjük és félrerakjuk. Ugyanabba a serpenyőbe beleszórjuk a mazsolát, ráfacsarjuk két narancs és a citrom levét, majd besűrítjük.
A másik két narancsot felkarikázzuk, és mindkét oldalukat meggrillezzük.
Az édesköményt, fás és nem ehető részeit eltávolítva, egy tányérba karikázzuk, erre kerül a felkockázott lila hagyma, a grillezett narancs, a felszeletelt mandarin, majd a grillezett pulyka is. Megszórjuk pirított dióval, majd meglocsoljuk a mazsolás-narancsos dresszinggel, és tálalhatjuk is.
Ha tetszett a Narancsos édeskömény-saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!