Hozzávalók
- 2 db kacsamellfilé (bőrös) (kb 500-600 g)
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 ek kínai ötfűszer-keverék
A körethez
- 2 ek olaj
- 1 fej fehér hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 400 g ceruzabab
- 50 g vaj
- nagy szemű só, színes bors
A mártáshoz
- 6 db narancs
- 2 db citrom
- 1 db lime
- 100 ml bourbon
- 2 ek méz
- 2 ek szójaszósz
Hozzávalók
- 2 db kacsamellfilé (bőrös) (kb 500-600 g)
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 ek kínai ötfűszer-keverék
A körethez
- 2 ek olaj
- 1 fej fehér hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 400 g ceruzabab
- 50 g vaj
- nagy szemű só, színes bors
A mártáshoz
- 6 db narancs
- 2 db citrom
- 1 db lime
- 100 ml bourbon
- 2 ek méz
- 2 ek szójaszósz
A mártáshoz kifacsarjuk a citrusfélék levét, és egy lábosban elkezdjük forralni, majd beleöntjük a bourbont, és elpároljuk az alkoholt. Hozzáadjuk a többi összetevőt, majd közepes lángon szép sűrűre beforraljuk. Ha szükséges, a végén a mézzel tudunk állítani az édességen.
A kacsamellek bőrös felét beirdaljuk, a másik oldalát pedig vékonyan beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az ötfűszer-keverékkel. Állni hagyjuk 15-30 percig, majd egy serpenyőben, bőrös felével lefelé, közepes lángon elkezdjük kisütni belőle a zsírt. Ezután rápirítunk a másik felére is, végül 180-200 fokra előmelegített sütőben a kívánt állagúra sütjük.
A felszeletelt fehér hagymát és az átnyomott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a babot, és készre pároljuk-grillezzük. Végül kevés vajat adunk hozzá, hogy szép fényes legyen, és sózzuk, borsozzuk.
Egy tányérra halmozunk a köretből, mellé szedjük a felszeletelt kacsát, és gazdagon meglocsoljuk a mártással.
Ha tetszett a narancsos kacsamell ceruzababbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!