Hirdetés
Karácsonyi menü

OMG: a kínai gyorsbüfék szezámos csirkéje

Hozzávalók

A fűszeres liszthez

10 ek liszt
1 tk só
bors
1 tk fokhagymapor
1 tk fűszerpaprika

A panírozáshoz

3 ek keményítő
25 dkg csirkemell
3 db tojás
fűszeres liszt
olaj a sütéshez

A mázhoz

1 ek rizsecet
3 ek passata
2 ek chili szósz
2 ek méz
2 ek barnacukor
3 ek szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
2 - 3 ek szezámmag
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

OMG: a kínai gyorsbüfék szezámos csirkéje

Rengetegen írtatok, hogy kíváncsiak vagytok a kedvenc kínai gyorséttermi kajátokra, a szezámmagos csirkére. Természetesen betartva jó szokásunkat, kikísérleteztük a tökéletes receptet, és meg is mutatjuk, hogy mi a titka az egésznek. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

A fűszeres liszthez

10 ek liszt
1 tk só
bors
1 tk fokhagymapor
1 tk fűszerpaprika

A panírozáshoz

3 ek keményítő
25 dkg csirkemell
3 db tojás
fűszeres liszt
olaj a sütéshez

A mázhoz

1 ek rizsecet
3 ek passata
2 ek chili szósz
2 ek méz
2 ek barnacukor
3 ek szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
2 - 3 ek szezámmag
Bevásárlólistához adom

A fűszeres liszthez egy tálban összekeverjük a lisztet, sóval, borssal, fokhagymaporral és fűszerpaprikával.
A csirkemelleket nagyobb kockákra vágjuk, először keményítőbe, utána a felvert tojásba, végül pedig a fűszeres lisztbe forgatjuk. Eután olajban kisütjük őket.

szezamos_csirke.jpg

Egy forró wokban elkészítjük a mázat. A rizsecetet, passatat, chili szószt, mézet, barnacukrot, szójaszószt a két gerezd fokhagymával jól beforraljuk, addig, hogy a felére csökkenjen a folyadék mennyisége. Jól átforgatjuk mázban az előzőleg kisütött csirkefalatokat, megszórjuk a szezámmaggal és végül pedig stílusosan rizzsel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások