Hozzávalók
A fűszeres liszthez
- 10 ek liszt
- 1 tk só
- bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk fűszerpaprika
A panírozáshoz
- 3 ek keményítő
- 25 dkg csirkemell
- 3 db tojás
- fűszeres liszt
- olaj a sütéshez
A mázhoz
- 1 ek rizsecet
- 3 ek passata
- 2 ek chili szósz
- 2 ek méz
- 2 ek barnacukor
- 3 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek szezámmag
OMG: a kínai gyorsbüfék szezámos csirkéje
Hozzávalók
A fűszeres liszthez
- 10 ek liszt
- 1 tk só
- bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk fűszerpaprika
A panírozáshoz
- 3 ek keményítő
- 25 dkg csirkemell
- 3 db tojás
- fűszeres liszt
- olaj a sütéshez
A mázhoz
- 1 ek rizsecet
- 3 ek passata
- 2 ek chili szósz
- 2 ek méz
- 2 ek barnacukor
- 3 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek szezámmag
A fűszeres liszthez egy tálban összekeverjük a lisztet, sóval, borssal, fokhagymaporral és fűszerpaprikával.
A csirkemelleket nagyobb kockákra vágjuk, először keményítőbe, utána a felvert tojásba, végül pedig a fűszeres lisztbe forgatjuk. Eután olajban kisütjük őket.
Egy forró wokban elkészítjük a mázat. A rizsecetet, passatat, chili szószt, mézet, barnacukrot, szójaszószt a két gerezd fokhagymával jól beforraljuk, addig, hogy a felére csökkenjen a folyadék mennyisége. Jól átforgatjuk mázban az előzőleg kisütött csirkefalatokat, megszórjuk a szezámmaggal és végül pedig stílusosan rizzsel tálaljuk.