Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 ek olaj
- 3 db répa
- 2 - 3 szál angol zeller
- só, bors
- 1 ág rozmaring
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 2 - 3 babérlevél
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 kg sertéslapocka
- víz
- 150 ml fehérbor
- 1 konzerv darabolt paradicsom
A puliszkához
- 1 l tej
- 250 - 300 g kukoricadara
- kb. 1 l víz
- só, bors
- 70 - 80 g vaj
- 70 - 80 g reszelt parmezán
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 ek olaj
- 3 db répa
- 2 - 3 szál angol zeller
- só, bors
- 1 ág rozmaring
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 2 - 3 babérlevél
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 kg sertéslapocka
- víz
- 150 ml fehérbor
- 1 konzerv darabolt paradicsom
A puliszkához
- 1 l tej
- 250 - 300 g kukoricadara
- kb. 1 l víz
- só, bors
- 70 - 80 g vaj
- 70 - 80 g reszelt parmezán
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd ráreszeljük a répát és a zellert. Kicsit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a felaprított zöld fűszereket, a babérlevelet és a fokhagymát. Felöntjük egy kevés vízzel, és kb. 15-20 percet rotyogtatjuk, amíg az egész szép krémes nem lesz. Rárakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és egy az egészet nagy lángon lepirítjuk. Ráöntjük a fehérbort, és ha az alkohol elpárolgott, beleöntjük a darabolt paradicsomot is. Addig rotyogtatjuk, amíg a hús vajpuha nem lesz, úgy, hogy közben pótoljuk a folyadékot.
A puliszkához egy lábasban felmelegítjük a tejet, beleöntjük a kukoricadarát, és kb. 20 perc alatt krémesre főzzük úgy, hogy közben folyamatosan kevergetjük, és pótoljuk a vizet, ha túl sűrű lenne. Elzárjuk, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a vajat és a parmezánt. A pörköltet a puliszkával és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett az osso bucco stílusú lapocka, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!