Hozzávalók
- 250 g pulykamellfilé
- 100 g liszt
- 3 db tojás
- só, bors
- 100 g panko morzsa
- bő olaj a sütéshez
A sajtszószhoz
- 100 ml UHT tej
- 150 g edami sajt
- só, bors
- 1 mk fokhagymapor
- 1 tk keményítő
A körethez
- 50 g vaj
- 50 g olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g ceruzabab
- 100 ml víz
- só, bors
- ½ db citrom leve
Hozzávalók
- 250 g pulykamellfilé
- 100 g liszt
- 3 db tojás
- só, bors
- 100 g panko morzsa
- bő olaj a sütéshez
A sajtszószhoz
- 100 ml UHT tej
- 150 g edami sajt
- só, bors
- 1 mk fokhagymapor
- 1 tk keményítő
A körethez
- 50 g vaj
- 50 g olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g ceruzabab
- 100 ml víz
- só, bors
- ½ db citrom leve
A sajtszószhoz a tejet felmelegítjük, majd lassan hozzáadjuk a reszelt sajtot úgy, hogy mindig elkeverjük közben, míg fel nem oldódik. Fűszerezzük, majd a végén egy kevés vízben kikevert keményítőt is hozzámelegítünk, míg kellően be nem sűrűsödik.
A pulykamellfilét hosszában felszeleteljük, majd először lisztbe, majd sózott-borsozott tojásba, végül panko morzsába forgatjuk, és 170 fokos olajban 4-5 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Egy kevés vaj és olaj keverékén átpirítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a ceruzababot, majd felöntjük egy kevés vízzel, és addig pároljuk-hőkezeljük, kavargatva-rázva, míg meg nem puhul a bab. Végül hozzáadjuk a citrom levét is.
Egy tányérra szedünk a babból, mellétesszük a rántott húst, és utóbbit gazdagon meglocsoljuk a sajtszósszal.
Ha tetszett a panko pulykamell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!