Hozzávalók
- 2 db piros chilipaprika (nagyobb)
- 1 db zöld chilipaprika (nagyobb)
- 5 - 7 gerezd fokhagyma
- 4 ek oyster szósz (osztrigaszósz)
- 2 ek halszósz
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek cukor
- 100 g zöldbab
- 4 - 6 ek olaj
- 600 g darált sertéshús
- 1 csokor thai szent bazsalikom (ha nem kapunk, használjunk thai bazsalikomot vagy sima bazsalikomot)
A rizshez
- 300 g rizs
- 600 ml víz
- só
A sült tojáshoz
- 3 - 400 ml olaj
- 3 db tojás
Phat kaphrao, a legtutibb thai kaja
Hozzávalók
- 2 db piros chilipaprika (nagyobb)
- 1 db zöld chilipaprika (nagyobb)
- 5 - 7 gerezd fokhagyma
- 4 ek oyster szósz (osztrigaszósz)
- 2 ek halszósz
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek cukor
- 100 g zöldbab
- 4 - 6 ek olaj
- 600 g darált sertéshús
- 1 csokor thai szent bazsalikom (ha nem kapunk, használjunk thai bazsalikomot vagy sima bazsalikomot)
A rizshez
- 300 g rizs
- 600 ml víz
- só
A sült tojáshoz
- 3 - 400 ml olaj
- 3 db tojás
A chilit és fokhagymát egy mozsárban durvára zúzzuk. Az oyster szószt, a halszószt, a szójaszószt és cukrot egy tálban összekeverjük. A rizst kétszeres mennyiségű vízben, kevés sóval megfőzzük. A babot félcentis darabokra vágjuk.
Egy wok serpenyőben 4-6 evőkanál olajat füstölésig hevítünk, majd beledobjuk a chilis-fokhagymás mixünket, és 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, és ezzel is 1 percig pirítjuk, majd jöhet bele a darált hús. Ügyeljünk arra, hogy a lehetőségeinkhez mérten végig a legnagyobb hőmérsékleten dolgozzunk. Pár perc pirítás után ráborítjuk a szójaszószos levet, és addig pirítjuk, forraljuk, amíg szinte teljesen el nem forrt a lé. Ha ez megtörtént, beletesszük a szent bazsalikomot, majd összeforgatjuk, és lehúzzuk a tűzről. Az egész művelet kb. 10 perc.
A tojásokat nagyon bő, forró olajban kisütjük, amíg szép barna, ropogós nem lesz az aljuk. Rizzsel fogyasztjuk.
Ha tetszett a phat kaphrao receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!