Hozzávalók
A bárányhoz
- 2 db bárányborda
- só, bors
- 2 ek olaj
- 100 g pirítatlan pisztácia
- 2 - 3 ek panko morzsa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 - 2 ág friss rozmaring
- 2 - 3 ek dijoni mustár
A sültrépa-püréhez
- 1 ½ kg répa
- olívaolaj
- só, bors
- 3 - 4 ek méz
- 2 tk dijoni mustár
- 100 g hideg vaj kis kockákra vágva
- 300 ml víz
A salihoz
- 1 púpozott ek magos dijoni mustár
- 2 ek fehérborecet
- 6 ek olívaolaj
- só, bors
- 6 - 7 db retek
- 1 db édeskömény
- 1 db narancs
Pisztáciás bárányborda sültrépa-pürével és téli narancssalátával
Hozzávalók
A bárányhoz
- 2 db bárányborda
- só, bors
- 2 ek olaj
- 100 g pirítatlan pisztácia
- 2 - 3 ek panko morzsa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 - 2 ág friss rozmaring
- 2 - 3 ek dijoni mustár
A sültrépa-püréhez
- 1 ½ kg répa
- olívaolaj
- só, bors
- 3 - 4 ek méz
- 2 tk dijoni mustár
- 100 g hideg vaj kis kockákra vágva
- 300 ml víz
A salihoz
- 1 púpozott ek magos dijoni mustár
- 2 ek fehérborecet
- 6 ek olívaolaj
- só, bors
- 6 - 7 db retek
- 1 db édeskömény
- 1 db narancs
A répát megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a mézet, és összeforgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 200 fokon addig sütjük, amíg jól meg nem karamellizálódik a külseje. Ha megsült, a többi hozzávalóval együtt egy turmixban vagy aprítógépben pürésítjük.
A bárányt sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon elősütjük a serpenyőben, oldalanként 2-3 perc alatt. Lekenjük a mustárral. A pisztáciát, a panko morzsát, a fokhagymát, a bazsalikomot sóval, borssal egy aprítógépben lezúzzuk, majd ebbe forgatjuk bele a húst. Ha kell, kézzel segítünk rátapasztani. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig, majd 200 fokon 10 percig sütjük. Ha jobban átsütve szeretitek, 180 fokon süssétek 15-20 percig, és utána 200 fokon tovább. Ha megsült, egy alufóliával letakarva hagyjuk állni 10 percig.
A salihoz a mustárt, az ecetet, az olajat, a sót és a borsot egy üvegben összerázzuk. A zöldségeket vékonyra szeleteljük (ha van, az édeskömény levelét megtartjuk), a narancs héját levágjuk, a fehér résszel együtt, és a narancs húsát is felszeleteljük, majd a salátára öntjük a dresszinget. Tálaláskor egy adag pürét teszünk a tányérra, rárakjuk a felszeletelt husit és mellé halmozzuk a salit is.
Ha tetszett a pisztáciás bárányborda receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!