Hozzávalók
- 2 db bőrös csirkemell supreme
- só, bors
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 2 db cikória
- 200 ml portói bor
- 2 - 300 ml csirkealaplé
- 1 db narancs
- 1 - 2 ek vaj
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem (kisebb)
Hozzávalók
- 2 db bőrös csirkemell supreme
- só, bors
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 2 db cikória
- 200 ml portói bor
- 2 - 300 ml csirkealaplé
- 1 db narancs
- 1 - 2 ek vaj
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem (kisebb)
A sózott, borsozott csirkemelleket bőrrel lefordítva közepes lángon aranybarnára pirítjuk egy nagyobb serpenyőben az olajon, majd hozzáadjuk a szeletelt hagymát, a fokhagymát és a félbevágott cikóriát, és megfordítjuk a csirkemelleket. Pirítjuk 2-3 percig, majd ráöntjük a bort (vigyázzunk, ha gáztűzhelyünk van, vissza ne lobbanjon). Addig forraljuk, amíg szinte teljesen el nem párolgott a bor. Ekkor felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, a csirkemellek méretétől függően kb. 5-10 percre.
Amikor megsült, a csirkét és cikóriát kivesszük a serpenyőből, és beforraljuk a szószunkat. Hozzáadjuk a feldarabolt narancsot, majd kevés vajjal gazdagítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk petrezselyemmel.
Ha tetszett a portóis csirkemell supreme receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!