Hozzávalók
- 700 g marhacomb felkockázva
- 80 g sertészsír
- 3 fej vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ½ l víz
- 1 db paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek pirospaprika
- só
- 750 g burgonya
- 1 db hegyes erős paprika
A tálaláshoz
- kenyér ízlés szerint
Pusztapörkölt marhacombból
Hozzávalók
- 700 g marhacomb felkockázva
- 80 g sertészsír
- 3 fej vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ½ l víz
- 1 db paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek pirospaprika
- só
- 750 g burgonya
- 1 db hegyes erős paprika
A tálaláshoz
- kenyér ízlés szerint
A marhacombot, ha kell megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A sertészsírt egy közepesen nagy lábasban felhevítjük, beleszórjuk a kockákra vágott marhahúst, és erősen körbepirítjuk, majd félretesszük egy tányérra vagy tálba.
A hagymát finomra, a paprikát apró kockákra vágjuk, és mindkettőt beleszórjuk a visszamaradt ízes, forró zsírba. Megszórjuk köménnyel, lepirítjuk, majd felöntjük egy adag vízzel, kb. 200 ml-rel.
A paradicsomot szintén apróra vágjuk, és amikor elfőtt a víz, a hagymára rakjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk a pirospaprikával, egy-két percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük újabb 200 ml vízzel, amit újra visszaforralunk. Ezt megismételjük még egyszer, majd beleszórjuk a lepirított húst is, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízlés szerint sózzuk, és elkezdjük lassú tűzön főzni – ez esetünkben nagyjából 2 órán át tartott.
Amíg fő a hús, a krumplit megtisztítjuk, felcikkezzük, és a maradék vízbe tesszük. Amikor a hús már nagyjából megpuhult, beletesszük a krumplit, a vízzel együtt – amitől kicsit híg, de kellően szaftos lesz –, és kb. 20 perc alatt készre főzzük. Megkóstoljuk, és ha kell, utánaízesítünk sóval.
A vége előtt ízlés szerint érdemes néhány karika hegyes erős paprikát is belefőzni, hogy kellően pikáns legyen. Kenyérrel és paprikával tálaljuk.
Ha tetszett a pusztapörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!