Hozzávalók
A kelbimbóhoz
- 500 g friss kelbimbó elfelezve
- só, bors
- 3 ek olaj
- 1 tk fokhagymapor
A húsos raguhoz
- 2 ek olaj
- 400 g darált sertéshús
- 1 fej hagyma (nagy)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 tk őrölt kömény
- 2 tk majoranna
- 2 tk pirospaprika
- 500 ml víz
A rizshez
- 200 g hosszú szemű rizs átöblítve
- 400 ml víz
- só
- 1 ek olaj
Az összeállításhoz
- 400 g tejföl
- 150 g trappista sajt
Rakott kelbimbó
Hozzávalók
A kelbimbóhoz
- 500 g friss kelbimbó elfelezve
- só, bors
- 3 ek olaj
- 1 tk fokhagymapor
A húsos raguhoz
- 2 ek olaj
- 400 g darált sertéshús
- 1 fej hagyma (nagy)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 tk őrölt kömény
- 2 tk majoranna
- 2 tk pirospaprika
- 500 ml víz
A rizshez
- 200 g hosszú szemű rizs átöblítve
- 400 ml víz
- só
- 1 ek olaj
Az összeállításhoz
- 400 g tejföl
- 150 g trappista sajt
A rizs hozzávalóit egy lábasba rakjuk és megfőzzük.
A kelbimbót egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés olajjal, fokhagymaporral és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kicsit meg nem pirul.
A húsos raguhoz az olajon elkezdjük pirítani a darált húst. Ha elkezdi kiengedni a levét, rárakjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz a hagyma. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és azzal is lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk az összes fűszert, elkeverjük, és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Visszarakjuk a tűzre, hagyjuk, hogy rottyanjon egyet, ekkor beleöntjük a maradék vizet, és 15-20 percig rotyogtatjuk.
Kb. 20 x 20 cm nagyságú tepsi aljára rakjuk a rizst, erre jöhet a húsos ragu, majd a sült kelbimbó, a végén pedig rákenjük a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.
Ha tetszett a rakott kelbimbó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!