Hozzávalók
A húshoz
- 2 db libamell
- só, bors
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
A burgonyapüréhez
- 600 g burgonya
- 1 - 2 ek vaj
- 5 ek céklapüré (kb. 1-2 db céklából)
- só, bors
Az édesköményhez
- 2 db édeskömény
- só, bors
- 1 - 2 ek méz
- 1 ek olívaolaj
A tálaláshoz
- 1 csokor ánizskapor (kisebb)
Rozé libamell céklás burgonyapürével és sült mézes édesköménnyel
Hozzávalók
A húshoz
- 2 db libamell
- só, bors
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
A burgonyapüréhez
- 600 g burgonya
- 1 - 2 ek vaj
- 5 ek céklapüré (kb. 1-2 db céklából)
- só, bors
Az édesköményhez
- 2 db édeskömény
- só, bors
- 1 - 2 ek méz
- 1 ek olívaolaj
A tálaláshoz
- 1 csokor ánizskapor (kisebb)
Az édesköményt cikkekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, megcsorgatjuk mézzel, olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd átnyomjuk egy krumplinyomón. Kikeverjük a vajjal és a céklapürével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A libamellek bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele, sózzuk, borsozzuk, és egy hideg serpenyőben, alacsony hőfokon elkezdjük bőrével lefelé pirítani úgy, hogy a kiolvadt zsírt folyamatosan leöntjük róla. Amikor a bőr már ropogós, akkor megfordítjuk a melleket, és nagyobb hőfokon kérgesítjük. Hozzádobjuk a kakukkfüvet és a fokhagymát, majd félrehúzzuk, ismét a bőrével lefelé fordítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően, kb. 5-10 perc alatt rózsaszínre sütjük. Tálaláskor ánizskaporral díszítjük.
Ha tetszett a rozé libamell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!