Hozzávalók
- 6 szelet karaj
- só, bors
- olaj
A raguhoz
- 500 g csiperkegomba
- 100 g paprikás kolbász
- 4 db savanyú uborka
- só, bors
- 1 ek liszt
- 200 ml tej
- 150 g sajt
Sarkadi pecsenye
Hozzávalók
- 6 szelet karaj
- só, bors
- olaj
A raguhoz
- 500 g csiperkegomba
- 100 g paprikás kolbász
- 4 db savanyú uborka
- só, bors
- 1 ek liszt
- 200 ml tej
- 150 g sajt
A karaj mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, magas hőmérsékleten oldalanként 2 perc alatt megpirítjuk egy kevés olajon. Kiszedjük egy sütőtepsire.
Ugyanabban a serpenyőben lepirítjuk a vékony szeletekre vágott gombát, kiszedjük, majd zsírjára pirítjuk a kolbászt. Visszadobjuk a gombát, belekeverjük a felszeletelt uborkát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és felöntjük a tejjel. Ha besűrűsödött a ragu, rákanalazzuk a húsra, és megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A húsokat sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a sarkadi pecsenye receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!