Hozzávalók
- 600 g sertéscomb
- só, bors
- 1 tk paradicsompüré
- 6 ek olaj
- 4 db tojás
- 4 db szardella
- 1 ek liszt
Sertésszelet Holstein módra
Hozzávalók
- 600 g sertéscomb
- só, bors
- 1 tk paradicsompüré
- 6 ek olaj
- 4 db tojás
- 4 db szardella
- 1 ek liszt
A kissé meglapított húsokat sózzuk, borsozzuk, egyenletesen bekenjük a paradicsompürével, majd 4 evőkanál forró olajban pirosra sütjük őket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd többszöri forgatás mellett ebben pároljuk puhára. A párolás végén a visszamaradt szaftot a liszttel kiforralva besűrítjük.
2 evőkanálnyi olajban tükörtojásokat sütünk, amiket ráteszünk a szaftos húsra. A szardellákat gyűrűformára feltekerjük, és a tojás tetejére rakjuk. Az egészet sült burgonyával és rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a sertésszelet Holstein módra receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!