Hozzávalók
- 600 - 800 g bőrös sertésszűz
- 2 - 3 ek olaj
A zöld fűszeres mártáshoz
- 100 ml olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 - 2 ág rozmaring
- 1 - 2 ág kakukkfű
- néhány levél zsálya
- só, bors
A fokhagymakrémhez
- 30 g vaj
- 100 g krémsajt
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- só
- fehér bors
- 40 ml zsíros tej
- ½ csokor snidling
A cacio e pepe burgonyához
- 500 g közepesre előfőzött pucolt, apró szemű burgonya
- 100 g olívaolaj
- 30 g tört színes bors
- 100 g reszelt parmezán
- nagyszemű só
Sertésszűz cacio e pepe burgonyával
Hozzávalók
- 600 - 800 g bőrös sertésszűz
- 2 - 3 ek olaj
A zöld fűszeres mártáshoz
- 100 ml olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 - 2 ág rozmaring
- 1 - 2 ág kakukkfű
- néhány levél zsálya
- só, bors
A fokhagymakrémhez
- 30 g vaj
- 100 g krémsajt
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- só
- fehér bors
- 40 ml zsíros tej
- ½ csokor snidling
A cacio e pepe burgonyához
- 500 g közepesre előfőzött pucolt, apró szemű burgonya
- 100 g olívaolaj
- 30 g tört színes bors
- 100 g reszelt parmezán
- nagyszemű só
A száráról eltávolított zöld fűszereket/leveleket egy késes aprítóba dobjuk az olaj társaságában, sózzuk, borsozzuk, és krémes állagúra pürésítjük – kicsit legyen folyós, ezt további olaj hozzáadásával biztosíthatjuk.
A fokhagymakrémhez összekeverjük a vajat és a krémsajtot, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, majd sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot, és apróra vágott snidlinggel fejezzük be. Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejet adhatunk hozzá.
A bőrös sertésszüzet magas lángon körbepirítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a maghőmérséklete 65 fok nem lesz (aki nem szereti kicsit rózsaszínűbben, az elmehet 70-75 fokig is).
A burgonyát olajon lepirítjuk egy serpenyőben, majd megszórjuk a borssal, ráreszeljük a parmezánt, és grillfokozaton a sütőbe tesszük 200-220 fokra 3-5 percre, amíg a sajt aranybarna nem lesz. Kivétel után megszórjuk még egy kevés parmezánnal, borssal és nagyszemű sóval.
Tálaláskor szedünk a tányérba egy adagot a sajtos-borsos krumpliból, mellétesszük a szeletelt szüzet, meglocsoljuk a zöld fűszeres mártással, és mellé kínáljuk a fokhagymakrémet is.
Ha tetszett a sertésszűz cacio e pepe burgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!