Hirdetés
Instant

Hozzávalók

4
főre
+
4 - 500 g sertésszűz egészben
só, bors
2 ek olaj

A mártáshoz

1 ek olaj
1 fej hagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db karalábé
1 db zellergumó
2 db csirkeszárny
2 - 3 db csirkenyak
200 ml vörösbor
300 ml víz
2 - 3 ág friss kakukkfű
1 ág friss rozmaring
70 g vaj
1 fej salottahagyma
1 gerezd fokhagyma
200 ml portói bor
3 ALDI GOURMET Medjoul datolya
2 ek fügés balzsamecet

A kasspressknödelhez

50 g vaj
1 fej hagyma
200 g édeskésebb sajt, pl. ementáli lereszelve
2 db szikkadt zsemle kis kockákra vágva
1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
2 db tojás felverve
só, bors
100 - 150 ml tej
2 - 3 ek olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sertésszűz portóis-datolyás mártásban, osztrák kasspressknödellel

Még a legegyszerűbb sült húst - jelen esetben sertésszüzet - is kellőképpen ünnepivé varázsolhatjátok egy ütős mártással, úgyhogy mutatok egy frankó portóis-datolyás verziót hozzá, az osztrákok sajtos zsemlegombóca pedig őrült jól fog passzolni az egészhez!
Kipróbáltam, jóóó lett!
33
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 - 500 g sertésszűz egészben
só, bors
2 ek olaj

A mártáshoz

1 ek olaj
1 fej hagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db karalábé
1 db zellergumó
2 db csirkeszárny
2 - 3 db csirkenyak
200 ml vörösbor
300 ml víz
2 - 3 ág friss kakukkfű
1 ág friss rozmaring
70 g vaj
1 fej salottahagyma
1 gerezd fokhagyma
200 ml portói bor
3 ALDI GOURMET Medjoul datolya
2 ek fügés balzsamecet

A kasspressknödelhez

50 g vaj
1 fej hagyma
200 g édeskésebb sajt, pl. ementáli lereszelve
2 db szikkadt zsemle kis kockákra vágva
1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
2 db tojás felverve
só, bors
100 - 150 ml tej
2 - 3 ek olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

Az alapléhez a csirkerészeket 230 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Egy nagyobb lábasban az olajon elkezdjük lepirítani az elfelezett hagymát és a nagyobb darabokra vágott zöldségeket. Erre jöhet a csirke, majd az egészet jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a bort, és ha elfőtt, felöntjük a vízzel, belerakjuk a zöld fűszereket és fél órát rotyogtatjuk. 

Közben a knödelhez a vajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, majd egy nagy keverőtálba tesszük és összekeverjük az összes többi hozzávalóval. 30 percet állni hagyjuk.

A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, magas hőmérsékleten kérgesítjük minden oldalát. Tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd pihentetjük. 

Sertésszűz portóis-datolyás mártásban, osztrák kasspressknodellel

Ugyanabban a serpenyőben befejezzük a mártást: 20 g vajon üvegesre pároljuk a felaprított salottahagymát, és belerakjuk a felszeletelt fokhagymát is. Hozzáöntjük a portóit, és sűrűre redukáljuk. Ekkor jöhet bele a csirkés mártásalap, a sertésszűz szaftja, és az egészet sziruposra forraljuk. Leszűrjük, majd visszarakjuk a tűzre, belerakjuk az apróra vágott datolyát és az ecetet, és ha összerottyant, 50 g hideg vajat, kis darabokban beleforgatunk.

A knödelből pogácsákat formázunk, egy kevés olajon megpirítjuk őket, és a felszeletelt húst ezzel és a mártással tálaljuk.

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Ha tetszett a sertésszűz portóis mártásban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások