Hozzávalók
A húshoz
- 500 g göngyölt sertésszűz
- só, bors
- 2 ek olaj
A tört krumplihoz
- 600 g krumpli
- 2 ek olaj
- 2 fej hagyma
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 2 tk méz
- 3 - 4 csepp ecet
- 50 g vaj
- 1 kis csokor petrezselyem
A mártáshoz
- 1 ek dijoni mustár
- 250 ml habtejszín
- 3 - 4 ág friss kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 szem sóban eltett kapribogyó (előtte vízzel átmosva)
- bors
A salihoz
- 2 db csemegeuborka
- ½ db kápia paprika
- ½ fej lila hagyma
- 3 ek olívaolaj
- bors
Sertésszűz tejszínes-mustáros mártással
Hozzávalók
A húshoz
- 500 g göngyölt sertésszűz
- só, bors
- 2 ek olaj
A tört krumplihoz
- 600 g krumpli
- 2 ek olaj
- 2 fej hagyma
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 2 tk méz
- 3 - 4 csepp ecet
- 50 g vaj
- 1 kis csokor petrezselyem
A mártáshoz
- 1 ek dijoni mustár
- 250 ml habtejszín
- 3 - 4 ág friss kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 szem sóban eltett kapribogyó (előtte vízzel átmosva)
- bors
A salihoz
- 2 db csemegeuborka
- ½ db kápia paprika
- ½ fej lila hagyma
- 3 ek olívaolaj
- bors
A húst sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon, egy forró serpenyőben körbesütjük minden oldalát (a serpenyőt tartsuk meg a mártásnak). Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, közben egyszer átforgatjuk, hogy mindenhol átsüljön. Kiszedjük, és egy tányéron vagy deszkán hagyjuk állni kicsit.
A krumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben egy másik serpenyőben az olajon megkaramellizáljuk a félfőre vágott hagymát. Amikor egy kis színt kapott, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a babérlevelet, rácsorgatjuk a mézet, hozzáadjuk az ecetet, és tovább karamellizáljuk. Amikor már szép aranybarna, belerakjuk a vajat, végül a krumplit a hagymás alaphoz adjuk, és az egészet áttörjük. Friss petrezselyemmel megszórjuk.
A mártáshoz a göngyölt sertésszűzből kiolvadt zsiradékon megfuttatjuk a mustárt, felöntjük a tejszínnel, 1-2 percig rotyogtatjuk, fűszerezzük, és hozzáadjuk a kapribogyót.
A salátához a zöldségeket nagyon apróra vágjuk, összeforgatjuk az olajjal, borssal.
A felszeletelt húst a krumplipürével, a mártással és a salátával tálaljuk.
Ha tetszett a sertésszűz tejszínes-mustáros mártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!