Hirdetés

Sertésszűz sárgabarackkal

Hozzávalók

1 db serzésszűz (kb. 45 dkg)
25 dkg sárgabarack
2 fej fokhagyma
2 tk magos mustár
2 gerezd fokhagyma
2 ek étolaj
1 ½ ek sárgabaracklekvár
1 mk koriander mag
1 csipet levendula
1 ág rozmaring
1 ek étolaj
½ tk levendula
Só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sertésszűz sárgabarackkal

Sárgabarack, levendula, egy fűszeres sertésszűz....igazán klassz kaja így nyárra. Próbáljátok ki, mert nem fogtok csalódni benne!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1 db serzésszűz (kb. 45 dkg)
25 dkg sárgabarack
2 fej fokhagyma
2 tk magos mustár
2 gerezd fokhagyma
2 ek étolaj
1 ½ ek sárgabaracklekvár
1 mk koriander mag
1 csipet levendula
1 ág rozmaring
1 ek étolaj
½ tk levendula
Só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A húst sózzuk, borsozzuk. A lekvárt, mustárt, mozsárral összetört koriander magot és a mozsárban összepépesített fokhagymával (1/2 teáskanál sóval) összekeverjük. Belemorzsoljuk a levendulát is és végül bekenjük a húst vele. Akár egy estén át hagyjuk állni. Egy forró serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat és a hús minden oldalát megkérgesítjük, majd áttesszük egy hőálló tálba.

img_3127.JPG

A barackokat kimagozzuk és a hús mellé tesszük őket. A barackokra egy csipet levendulát morzsolunk, a rozmaringot a szűz tetejére, két fej fokhagymát a barackok közé tesszük. Az egészet megsózzuk, megborsozzuk és meglocsoljuk vékonyan egy kis olajjal. 140 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A húst felszeleteljük, és végül megszórjuk felaprított mentával. Bulgurral vagy krumplival tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások