Hozzávalók
- 4 db tojás
- 400 g darált marhahús
- só, bors
- 1 ág zsálya
- 1 ág menta
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ág rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk dijoni mustár
- 4 - 5 csepp szójaszósz
- bő olaj a sütéshez
A bundázáshoz
- 100 g corn flakes
- 2 db tojás
- 100 g liszt
A tálaláshoz
- friss kevert saláta
Skót tojás - OMG!
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 400 g darált marhahús
- só, bors
- 1 ág zsálya
- 1 ág menta
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ág rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk dijoni mustár
- 4 - 5 csepp szójaszósz
- bő olaj a sütéshez
A bundázáshoz
- 100 g corn flakes
- 2 db tojás
- 100 g liszt
A tálaláshoz
- friss kevert saláta
A tojásokat gyöngyöző vízben 6 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vizet öntünk rá, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan megpucoljuk őket.
A darált húst egy tálban összekeverjük sóval, borssal, az apróra vágott zöldfűszerekkel, a zúzott fokhagymákkal, a mustárral és a szójaszósszal. Alaposan összekeverjük. A húst 4 egyenlő gombócra osztjuk, kilapítjuk őket, és egyesével beburkoljuk vele a tojásokat úgy, hogy mindenhol befedje azokat.
A corn flakes-t egy aprítógépben lezúzzuk, és a tojásokat a hagyományos módon először lisztbe, tojásba végül pedig a corn flakes-be forgatjuk. Bő olajban aranybarnára sütjük őket, majd kiszedjük, elfelezzük, és friss salátával tálaljuk.
Ha tetszett a skót tojás receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!