Hozzávalók
A tésztához
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg hideg vaj
- 1 nagy csipet só
- 1 ek tejföl
- 2 ek hideg víz
- 1 db felvert tojás a kenéshez
A töltelékhez
- 30 dkg barna csiperke
- 2 szál újhagyma
- pár szelet serrano sonka
- 10 dkg kecskesajt
- 5 dkg edámi sajt
- 1 ág rozmaring
- 1 tk szárított rozmaring
- 2 ek olívaolaj
Egyszerű és finom sonkás-sajtos pite: ez a galette
Hozzávalók
A tésztához
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg hideg vaj
- 1 nagy csipet só
- 1 ek tejföl
- 2 ek hideg víz
- 1 db felvert tojás a kenéshez
A töltelékhez
- 30 dkg barna csiperke
- 2 szál újhagyma
- pár szelet serrano sonka
- 10 dkg kecskesajt
- 5 dkg edámi sajt
- 1 ág rozmaring
- 1 tk szárított rozmaring
- 2 ek olívaolaj
A felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a vizet és a rozmaringot is. Gombóc alakúra gyúrjuk, fél órán át hűtőben pihentetjük.
Olívaolajon megfonnyasztjuk az újhagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és rozmaringgal fűszerezzük. A tésztát meleg kézzel jól átgyúrjuk, kinyújtjuk és megtöltjük. Legalulra mehet a reszelt sajt, utána a gombás töltelék, a serrano sonka és végül a morzsolt kecskesajt. A pite tészta oldalát felhajtogatjuk a töltelék szélére, tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig sütjük.