Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 4 szelet prágai sonka
- 80 g szeletelt mozzarella
- 600 g krumpli
- 200 ml tej
- 100 ml víz
- 300 ml tejszín
- 200 g gouda sajt
- 100 g vörös cheddar sajt
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
- olívaolaj
Sonkás-sajtos hústekercs
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 4 szelet prágai sonka
- 80 g szeletelt mozzarella
- 600 g krumpli
- 200 ml tej
- 100 ml víz
- 300 ml tejszín
- 200 g gouda sajt
- 100 g vörös cheddar sajt
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
- olívaolaj
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk és kilapítjuk. Sózzuk, borsozzuk és mindegyikre 1 szelet sonkát és 2-3 szelet mozzarellát terítünk. Feltekerjük és 2 evőkanál olajon elősütjük a tekercseket 3-4 perc alatt úgy, hogy minden oldala kapjon egy kis színt.
A tejet, vizet és a tejszínt felmelegítjük és belerakjuk a lereszelt cheddar és gouda sajtot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral. Homogén híg mártást kell kapnunk.
A krumplit megpucoljuk és 1-2 mm vastag szeletekre felvágjuk. Egy kb. 25×25 cm tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, összekeverjük és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ha letelt az idő kivesszük, levesszük az alufóliát. Az elősütött húsokat elfelezzük és rárakjuk a krumplira. Leöntjük a mártással és visszarakjuk a sütőbe kb. még 20-25 percre. Kicsit összesütjük és kész is. Savanyúsággal vagy egy friss zöldsalival az egyik legjobb vacsi!
Ha tetszett a sonkás-sajtos hústekercs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!