Hozzávalók
A töltött húshoz
- 1 db sertésszűz (400-450 grammos, ha lehet válasszunk vastagabbat)
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 g friss spenót
- 3 ek pirított fenyőmag
- 2 ek krémes kecskesajt
A krumplipüréhez
- 500 g főtt krumpli
- 50 g vaj
- 3 ek zöld pesztó
A lekenéshez
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 ek víz
Hozzávalók
A töltött húshoz
- 1 db sertésszűz (400-450 grammos, ha lehet válasszunk vastagabbat)
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 g friss spenót
- 3 ek pirított fenyőmag
- 2 ek krémes kecskesajt
A krumplipüréhez
- 500 g főtt krumpli
- 50 g vaj
- 3 ek zöld pesztó
A lekenéshez
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 ek víz
A sertésszüzet hosszában végigvágjuk, úgy, hogy alul ne vágjuk át a húst teljesen, majd szétterítjük, hogy tölthető legyen. Benedvesítjük a felületét és folpack segítségével kiklopfoljuk kb. 1 cm vastagra. Egy serpenyőben kevés olívaolajon 1 percig pirítjuk a felszeletelt fokhagymát, elzárjuk, majd rádobjuk a spenótot. Egy aprítógépbe rakjuk a kecskesajttal és a fenyőmaggal együtt, majd lezúzzuk. Ezt a krémet terítjük szét a húson, úgy, hogy a szélétől 1 cm-re üresen hagyjuk a húst, majd feltekerjük és alufóliába csomagoljuk, úgy, hogy a végét szaloncukor szerűen összefogjuk.
Tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük, a sütő hőmérsékletét 200 fokra emeljük, leszedjük az alufóliát, és megkenjük a vízzel elkevert sűrített paradicsommal és visszarakjuk a sütőbe 20 percre. Közben a felkockázott krumplit sós vízben puhára főzzük, áttörjük és elkeverjük a pesztóval és a vajjal. A megsült töltött húst felszeleteljük és a krumplipürével tálaljuk.