Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Spenótos-kecskesajtos sertésszűz-rolád pesztós krumplipürével

Hozzávalók

2
személyre
+

A töltött húshoz

1 db sertésszűz (400-450 grammos, ha lehet válasszunk vastagabbat)
só, bors
1 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
100 g friss spenót
3 ek pirított fenyőmag
2 ek krémes kecskesajt

A krumplipüréhez

500 g főtt krumpli
50 g vaj
3 ek zöld pesztó

A lekenéshez

1 tk sűrített paradicsom
1 ek víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spenótos-kecskesajtos sertésszűz-rolád pesztós krumplipürével

A karácsony sokszor a töltött húsok időszaka, persze ezt is picit fel lehet dobni, egy-két olyan alapanyaggal, amit nem minden nap használunk, ilyen például a kecskesajt is, ami tökéletes tölteléke lehet egy sertésszűznek. Ha pedig már unjátok a krumplipürét, kísérletezetek új ízekkel: pl. keverjétek össze egy kis pesztóval és meglátjátok, hogy egy teljesen új ízvilágban lesz részetek! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A töltött húshoz

1 db sertésszűz (400-450 grammos, ha lehet válasszunk vastagabbat)
só, bors
1 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
100 g friss spenót
3 ek pirított fenyőmag
2 ek krémes kecskesajt

A krumplipüréhez

500 g főtt krumpli
50 g vaj
3 ek zöld pesztó

A lekenéshez

1 tk sűrített paradicsom
1 ek víz
Bevásárlólistához adom

A sertésszüzet hosszában végigvágjuk, úgy, hogy alul ne vágjuk át a húst teljesen, majd szétterítjük, hogy tölthető legyen.  Benedvesítjük a felületét és folpack segítségével kiklopfoljuk kb. 1 cm vastagra. Egy serpenyőben kevés olívaolajon 1 percig pirítjuk a felszeletelt fokhagymát, elzárjuk, majd rádobjuk a spenótot. Egy aprítógépbe rakjuk a kecskesajttal és a fenyőmaggal együtt, majd lezúzzuk. Ezt a krémet terítjük szét a húson, úgy, hogy a szélétől 1 cm-re  üresen hagyjuk a húst, majd feltekerjük és alufóliába csomagoljuk, úgy, hogy a végét szaloncukor szerűen összefogjuk.

Tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük, a sütő hőmérsékletét 200 fokra emeljük, leszedjük az alufóliát, és megkenjük a vízzel elkevert sűrített paradicsommal és visszarakjuk a sütőbe 20 percre. Közben a felkockázott krumplit sós vízben puhára főzzük, áttörjük és elkeverjük a pesztóval és a vajjal. A megsült töltött húst felszeleteljük és a krumplipürével tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások