Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

2
főre
+

A roládhoz

450 g ALDI HÚSMESTER pulykamellfilé
50 ml tejszín
1 nagy marék spenót
3 - 4 levél medvehagyma
1 ek olívaolaj
20 g vaj
1 gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
só, bors

A nudlihoz

1 marék tökmag
500 g főtt krumpli
só, bors
2 db tojássárgája
6 ek liszt
2 ek olívaolaj
20 g vaj

A sajtszószhoz

1 marék reszelt sajt
1 tk keményítő
250 ml tej
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spenótos pulykatekercs tökmagos nudlival

Ebben az anyák napi különkiadásban anyukám egyik kedvenc ételét készítem el: egy spenótos-medvehagymás pulykaroládot, amihez egy kis pirított nudlit is dobunk köretként - meglátjátok, isteni lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A roládhoz

450 g ALDI HÚSMESTER pulykamellfilé
50 ml tejszín
1 nagy marék spenót
3 - 4 levél medvehagyma
1 ek olívaolaj
20 g vaj
1 gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
só, bors

A nudlihoz

1 marék tökmag
500 g főtt krumpli
só, bors
2 db tojássárgája
6 ek liszt
2 ek olívaolaj
20 g vaj

A sajtszószhoz

1 marék reszelt sajt
1 tk keményítő
250 ml tej
só, bors
Bevásárlólistához adom

A tökmagot egy aprítógépben lezúzzuk. Majd egy forró száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A pulykamelleket szép szabályos szeletre fazonírozzuk és kicsit kilapítjuk. A leeső részeket aprítógépben lezúzzuk egy kis tejszínnel, sóval, borssal, spenóttal és a medvehagymával együtt. Az így készült práddal fogjuk megtölteni a pulykamellet.

A szeleteket egy folpackra helyezzük, sózzuk, borsozzuk, rákanalazzuk a közepére a prádot, a folpack segítségével szorosan felgöngyöljük, a végét jól megcsavarjuk és meg is csomózzuk, majd az egészet szorosan alufóliába csomagoljuk. Egy nagy fazék 80 fokos vízben, házi sous vide módszerrel, 30 perc alatt hőkezeljük a húst, hogy megtartsa a formáját.

A nudlihoz a krumplit egészben, héjastól a mikróban 10-15 perc alatt puhára főzzük. Ha kihűlt, átnyomjuk egy krumplinyomóval, és összekeverjük a tojássárgájával és a liszttel. Sózzuk, borsozzuk és egy lisztezett deszkán nudlikat formázunk belőle. Gyöngyöző sós vízbe dobjuk őket, ha feljöttek a víz tetejére, még 2 percig főzzük, majd leszűrjük.  Forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a nudlikat, rádobunk egy kocka vajat, majd ha szépen ráolvadt, ki is szedjük és összeforgatjuk az aprított tökmaggal.

Kiszedjük a roládot a vízből, kicsomagoljuk és egy serpenyőben az olajon körbepirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, a megroppantott fokhagymát, a rozmaringot, és a fűszeres barnuló vajjal locsolgatjuk a húst pár percig. Ezután kivesszük és picit pihentetjük. A maradék vajat a nudlira locsoljuk.

A spenótos pulykatekercs tálalása

A sajtmártáshoz lereszeljük a sajtot, összekeverjük a keményítővel, és ugyanabba  a serpenyőbe, amiben a nudlit csináltuk, beleöntjük a tejet, ha felforrt, beleszórjuk a keményítős sajtot és sűrű mártást főzünk belőle. Felszeleteljük a roládot. Tálalásnál egy tányér aljára szedünk a sajtmártásból, jöhet rá a tökmagos nudli és a felszeletelt rolád.

Ha tetszett a spenótos pulykatekercs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások