Hozzávalók
A roládhoz
- 450 g pulykamellfilé
- 50 ml tejszín
- 1 nagy marék spenót
- 3 - 4 levél medvehagyma
- 1 ek olívaolaj
- 20 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ág friss rozmaring
- só, bors
A nudlihoz
- 1 marék tökmag
- 500 g főtt krumpli
- só, bors
- 2 db tojássárgája
- 6 ek liszt
- 2 ek olívaolaj
- 20 g vaj
A sajtszószhoz
- 1 marék reszelt sajt
- 1 tk keményítő
- 250 ml tej
- só, bors
Hozzávalók
A roládhoz
- 450 g pulykamellfilé
- 50 ml tejszín
- 1 nagy marék spenót
- 3 - 4 levél medvehagyma
- 1 ek olívaolaj
- 20 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ág friss rozmaring
- só, bors
A nudlihoz
- 1 marék tökmag
- 500 g főtt krumpli
- só, bors
- 2 db tojássárgája
- 6 ek liszt
- 2 ek olívaolaj
- 20 g vaj
A sajtszószhoz
- 1 marék reszelt sajt
- 1 tk keményítő
- 250 ml tej
- só, bors
A tökmagot egy aprítógépben lezúzzuk. Majd egy forró száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A pulykamelleket szép szabályos szeletre fazonírozzuk és kicsit kilapítjuk. A leeső részeket aprítógépben lezúzzuk egy kis tejszínnel, sóval, borssal, spenóttal és a medvehagymával együtt. Az így készült práddal fogjuk megtölteni a pulykamellet.
A szeleteket egy folpackra helyezzük, sózzuk, borsozzuk, rákanalazzuk a közepére a prádot, a folpack segítségével szorosan felgöngyöljük, a végét jól megcsavarjuk és meg is csomózzuk, majd az egészet szorosan alufóliába csomagoljuk. Egy nagy fazék 80 fokos vízben, házi sous vide módszerrel, 30 perc alatt hőkezeljük a húst, hogy megtartsa a formáját.
A nudlihoz a krumplit egészben, héjastól a mikróban 10-15 perc alatt puhára főzzük. Ha kihűlt, átnyomjuk egy krumplinyomóval, és összekeverjük a tojássárgájával és a liszttel. Sózzuk, borsozzuk és egy lisztezett deszkán nudlikat formázunk belőle. Gyöngyöző sós vízbe dobjuk őket, ha feljöttek a víz tetejére, még 2 percig főzzük, majd leszűrjük. Forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a nudlikat, rádobunk egy kocka vajat, majd ha szépen ráolvadt, ki is szedjük és összeforgatjuk az aprított tökmaggal.
Kiszedjük a roládot a vízből, kicsomagoljuk és egy serpenyőben az olajon körbepirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, a megroppantott fokhagymát, a rozmaringot, és a fűszeres barnuló vajjal locsolgatjuk a húst pár percig. Ezután kivesszük és picit pihentetjük. A maradék vajat a nudlira locsoljuk.
A sajtmártáshoz lereszeljük a sajtot, összekeverjük a keményítővel, és ugyanabba a serpenyőbe, amiben a nudlit csináltuk, beleöntjük a tejet, ha felforrt, beleszórjuk a keményítős sajtot és sűrű mártást főzünk belőle. Felszeleteljük a roládot. Tálalásnál egy tányér aljára szedünk a sajtmártásból, jöhet rá a tökmagos nudli és a felszeletelt rolád.
Ha tetszett a spenótos pulykatekercs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!