Hozzávalók
- 400 g hátszín (2 szeletben)
- só, bors
- 2 ek olaj
- 50 vaj
- 500 g gomba
- 100 ml tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- pár csepp citromlé
- 1 tk kakukkfű
- 150 g kuszkusz
- 1 tk só
- 300 ml víz
- 1 db édeskömény
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db narancs
- 1 db narancs facsart leve, felének a héja
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek fehérborecet
- 1 tk só,bors
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
Steak gombamártással és édesköményes kuszkusszal
Hozzávalók
- 400 g hátszín (2 szeletben)
- só, bors
- 2 ek olaj
- 50 vaj
- 500 g gomba
- 100 ml tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- pár csepp citromlé
- 1 tk kakukkfű
- 150 g kuszkusz
- 1 tk só
- 300 ml víz
- 1 db édeskömény
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db narancs
- 1 db narancs facsart leve, felének a héja
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek fehérborecet
- 1 tk só,bors
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
A steaket sózzuk, borsozzuk és az olajon magas hőmérsékleten mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Ezután visszavesszük közepesre a hőfokot, rádobunk egy darab vajat és oldalanként még 4-4 percig sütjük, úgy, hogy közben locsolgatjuk a szafttal. Ezután berakjuk 200 fokos sütőbe, 7-8 percre, attól függően, hogy mennyire szeretjük átsütve.
A salihoz a kuszkuszt összekeverjük a sóval és felöntjük dupla mennyiségű forralt vízzel. Lefedjük és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Az édesköményt fél cm vastagra vágjuk és egy grillserpenyőben magas hőfokon, oldalanként 2-3 percig sütjük. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk, a narancs héját körben levágjuk és a húsát felszeleteljük. Az össze alkotóelemet összekeverjük. A dresszing hozzávalóit egy befőttes üvegben összerázzuk és ráöntjük a salira.
A gombamártáshoz a gombát vékonyan felszeleteljük és egy forró serpenyőben alaposan megpirítjuk. Ha jól lepirult, megszórjuk a kakukkfűvel és elzárjuk. Ha kicsit lehűlt, egy aprítógépbe rakjuk a többi hozzávalóval együtt és alaposan leturmixoljuk.
A steak gombamártással és a salival a legjobb!
Ha tetszett a steak gombamártással, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!