Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 350 ml passata
- 1 marék olívabogyó
- 5 db aszalt paradicsom
- 6 - 7 db friss bazsalikomlevél
- 1 db citrom
- 100 ml tejszín
- 1 db vörösbab-konzerv
- 250 g penne
Sült csirke paradicsomos babraguval
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 350 ml passata
- 1 marék olívabogyó
- 5 db aszalt paradicsom
- 6 - 7 db friss bazsalikomlevél
- 1 db citrom
- 100 ml tejszín
- 1 db vörösbab-konzerv
- 250 g penne
A raguhoz a csirkemellet néhány nagyobb darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olívaolajon, magas hőfokon lepirítjuk. Ráöntjük a passatát, sózzuk, borsozzuk, majd mehet bele az olívabogyó, a csíkokra vágott aszalt paradicsom, a friss bazsalikom, kevés reszelt citromhéj és a tejszín.
Átkeverjük, kb. 3 percig főzzük, majd mehet bele a leszűrt, lecsepegtetett konzerv bab, és újabb keverés után 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a serpenyőt, 25 percre. Közben forró, sós vízben kifőzzük a tésztát, és ezzel tálaljuk az időközben kissé megpirult, forró ragut, a csirkével.
Ha tetszett a babos-paradicsomos sült csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!