Hozzávalók
A húsos töltelékhez
- 400 g darált marhahús
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 4 ek olaj
- só, bors
- 2 nagy csipet kakukkfű
- 2 nagy csipet cayenne bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 100 ml passzírozott paradicsom
- 100 ml víz + 1 dl
- 3 tk keményítő
A karamellizált hagymához
- 4 - 5 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek kristálycukor
- 3 ek olaj
- só, bors
- 2 ek almaecet
- 100 ml ír whiskey
- 2 csomag bolti leveles tészta
A lekenéshez
- 1 db tojás
Szaftos húsos pite whiskeys karamellizált hagymával
Hozzávalók
A húsos töltelékhez
- 400 g darált marhahús
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 4 ek olaj
- só, bors
- 2 nagy csipet kakukkfű
- 2 nagy csipet cayenne bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 100 ml passzírozott paradicsom
- 100 ml víz + 1 dl
- 3 tk keményítő
A karamellizált hagymához
- 4 - 5 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek kristálycukor
- 3 ek olaj
- só, bors
- 2 ek almaecet
- 100 ml ír whiskey
- 2 csomag bolti leveles tészta
A lekenéshez
- 1 db tojás
A vöröshagymákat felkockázzuk, olajon elkezdjük üvegesre párolni, majd hozzáadjuk a darált marhahúst, fehéredésig pirítjuk. Adunk hozzá három gerezd fokhagymát, babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, öntünk hozzá passzírozott paradicsomot, fűszerezzük kakukkfűvel, cayenne borssal és felöntjük egy kis vízzel. A vöröshagymákat felszeleteljük. Egy száraz serpenyőben a cukrot megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a hagymát és összekeverjük, majd öntünk hozzá egy kis olajat, almaecetet, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kedvenc hozzávalónkat, az ír whsikeyt.
A raguból kikapkodjuk a babérleveleket, szórunk hozzá egy kis keményítőt és öntünk hozzá egy kevés vizet, hogy jó szaftos legyen a végeredmény. A levelestésztát négybe vágjuk és kibéleljük velük a kivajazott szuflé formákat. Villával megszurkáljuk és jól megpakoljuk, először a raguval, majd a hagymalekvárral. Egy másik lapból szaggatunk a kis pitéknek tetőt. Ráhelyezzük a tetőket, majd egy tojást kikeverünk egy kevés vízzel és ezzel megkenjük a piték tetejét. Egy késsel megszurkáljuk, kicsit megsózzuk és 200 fokos, hőlégkeveréses sütőben aranyszínűre sütjük őket.