Hozzávalók
- 300 g marhafartő
A marinádhoz
- 50 ml szójaszósz
- 50 ml rizsecet
A szószhoz
- 50 ml világos szójaszósz
- 50 ml sötét szójaszósz
- 50 ml mirin (távol-keleti főzőbor)
- 30 g kínai babpaszta
- 30 ml rizsecet
- 30 ml ázsiai chiliszósz
- 30 g barna cukor
- 10 ml szezámolaj
- 1 ek keményítő (kevés vízzel elkeverve)
A pirított zöldségekhez
- 1 fej fehérhagyma (nagy)
- 3 cm-es friss gyömbér
- 1 db chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 db kaliforniai paprika
- 2 szál zellerszár
- 1 szál sárgarépa
- 100 ml mogyoróolaj
- 1 tk szecsuáni bors
- só
A tálaláshoz
- 50 g szezámmag
- 2 - 3 szál újhagyma
- 250 g jázminrizs
Hozzávalók
- 300 g marhafartő
A marinádhoz
- 50 ml szójaszósz
- 50 ml rizsecet
A szószhoz
- 50 ml világos szójaszósz
- 50 ml sötét szójaszósz
- 50 ml mirin (távol-keleti főzőbor)
- 30 g kínai babpaszta
- 30 ml rizsecet
- 30 ml ázsiai chiliszósz
- 30 g barna cukor
- 10 ml szezámolaj
- 1 ek keményítő (kevés vízzel elkeverve)
A pirított zöldségekhez
- 1 fej fehérhagyma (nagy)
- 3 cm-es friss gyömbér
- 1 db chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 db kaliforniai paprika
- 2 szál zellerszár
- 1 szál sárgarépa
- 100 ml mogyoróolaj
- 1 tk szecsuáni bors
- só
A tálaláshoz
- 50 g szezámmag
- 2 - 3 szál újhagyma
- 250 g jázminrizs
A marhahúst vékony lapocskákra szeleteljük, a marinádot összekeverjük, és jó alaposan belenyomkodjuk a húst, majd minimum fél órán át állni hagyjuk. A szósz összetevőit is összekeverjük. Egy felforrósított wokban nagyon kevés mogyoróolajon, magas lángon, két-három körben, 1-2 perc alatt körbepirítjuk a marhahúst, majd kiszedjük. A wokba öntünk még olajat, majd a hagymát elkezdjük hőkezelni.
Ha tetszett a szecsuáni marha receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!