Hozzávalók
- 2 db csirkemellfilé
- 1 tk só
- 1 tk füstölt pirospapirka
- ½ tk őrölt bors
- ½ tk őrölt szerecsendió
- 1 mk cayenne bors
- 150 g cukorborsó (vagy zöldborsó)
- 2 szál sárgarépa
- 1 db nagyobb cukkini
- 1 fej kissebb brokkoli
- 6 ág kakukkfű
- 6 tk olívaolaj
- 6 ek száraz fehérbor
- 3 tk vaj
- só, bors
- sütőpapír
Szuper egyszerű és szuper egészséges csirkés ebéd
Hozzávalók
- 2 db csirkemellfilé
- 1 tk só
- 1 tk füstölt pirospapirka
- ½ tk őrölt bors
- ½ tk őrölt szerecsendió
- 1 mk cayenne bors
- 150 g cukorborsó (vagy zöldborsó)
- 2 szál sárgarépa
- 1 db nagyobb cukkini
- 1 fej kissebb brokkoli
- 6 ág kakukkfű
- 6 tk olívaolaj
- 6 ek száraz fehérbor
- 3 tk vaj
- só, bors
- sütőpapír
Összekeverjük a pirospaprikát, cayenne borsot, őrölt borsot, sót, szerecsendiót és belemasszírozzuk a csíkokra vágott csirkemellekbe. Feldaraboljuk a cukkinit és a répát, félbevágjuk a cukorborsót és a koktélparadicsomokat, és kisebb rózsákra szedjük a brokkolit. Egy sütőpapír közepére rakunk 2 szelet húst, körberakjuk zöldségekkel, megsózzuk, megborsozzuk, majd teszünk rá egy ág kakukkfüvet és egy fél teáskanál vajat, végül meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal és borral. A papír egyik oldalát ráhajtjuk a másikra és elkezdjük a szélét begyűrni, úgy hogy egy lezárt félkört kapjunk. Összesen 6 darab tasakunk lesz. Tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Végül főtt rizzsel tálaljuk.