Hozzávalók
Kenyérsaláta pecsenye kacsamájjal
- 12 szelet bacon
- 80 dkg pecsenye kacsamáj
- 25 dkg kenyér
- 4 db erős rozmaring ág
- 1 dl öntet olívaolaj
- 1 tk dijoni mustár
- 2 - 3 ek fehérborecet
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 db kígyóuborka
- 2 marék bébi spenót
- 1 kis csokor medvehagyma
- 1 kis csokor bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ tk só
- bors
Sertéstokány
- 1 kg lapocka
- 1 fej nagyobb hagyma
- 3 ek olaj
- 10 dkg liszt
- 40 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ½ dl tejföl
- 1 ½ dl tejszín
- 1 tk liszt
- 1 púpozott tk pirospaprika
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
- bors
Hozzávalók
Kenyérsaláta pecsenye kacsamájjal
- 12 szelet bacon
- 80 dkg pecsenye kacsamáj
- 25 dkg kenyér
- 4 db erős rozmaring ág
- 1 dl öntet olívaolaj
- 1 tk dijoni mustár
- 2 - 3 ek fehérborecet
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 db kígyóuborka
- 2 marék bébi spenót
- 1 kis csokor medvehagyma
- 1 kis csokor bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ tk só
- bors
Sertéstokány
- 1 kg lapocka
- 1 fej nagyobb hagyma
- 3 ek olaj
- 10 dkg liszt
- 40 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ½ dl tejföl
- 1 ½ dl tejszín
- 1 tk liszt
- 1 púpozott tk pirospaprika
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
- bors
Kenyérsaláta pecsenye kacsamájjal
A szalonnákat kb. 10-12 cm-es, a májakat pedig diónyi darabokra vágjuk. A májakat és enyhén megsózzuk, megborsozzuk őket és betekerjük a baconbe, majd hármasával feltűzdeljük a rozmaring ágakra. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és közepes lángon, gyakori forgatással megsütjük, ügyelve, hogy ne égjen meg a bacon, viszont megsüljön a máj.
A visszamaradt olajra fehérborecetet öntünk, egy kicsit forraljuk. Egy kis tálba átöntjük és hozzáadjuk a mustárt, még fehérborecetet, 2-4 evőkanálnyi olívaolajat, borsot, pépesre zúzott fokhagymát és az egészet alaposan elkeverjük. A serpenyőbe egy kis olívaolajat hevítünk és lepirítjuk rajta a kenyérkockákat. Egy keverőtálba tesszük a lepirított kenyérkockákat, a félbe vágott koktélparadicsomokat, nagyobb kockákra vágott kígyóuborkát, nagyobb darabokra aprított bébi spenótot, medvehagymát és bazsalikomot. Az egészet jól összeforgatjuk, meglocsoljuk az öntettel és keverünk rajta még egy utolsót.
Sertéstokány
A húst megmossuk, szárazra töröljük, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy kis liszttel. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hirtelen megkérgesítjük rajta a húsdarabokat, majd kiszedjük és félretesszük őket.
A finomra aprított hagymát és fokhagymát a maradék olajon elkezdjük üvegesre párolni és pirítani. Rövid idő elteltével felöntjük egy kis borral és megsózzuk. Ha megpirult, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott gombát és hagyjuk összeesni. Miután levet eresztett és kezd pirulni megsózzuk, megborsozzuk és hozzá adjuk a pirospaprikát, valamint felöntjük a maradék borral, 1 percig főzzük és beletesszük a lepirított húst, lefedjük és puhára főzzük.
A tejfölben és tejszínben elkeverjük a lisztet, hozzákeverünk egy keveset a szaftból, majd az egészet a lábosba öntjük és besűrítjük vele a mártást. Megszórjuk finomra aprított petrezselyemmel, főtt rizzsel és szívsalátával tálaljuk.