Hirdetés

Szupergyors kaja tippek ebédre

Hozzávalók

Kenyérsaláta pecsenye kacsamájjal

12 szelet bacon
80 dkg pecsenye kacsamáj
25 dkg kenyér
4 db erős rozmaring ág
1 dl öntet olívaolaj
1 tk dijoni mustár
2 - 3 ek fehérborecet
25 dkg koktélparadicsom
1 db kígyóuborka
2 marék bébi spenót
1 kis csokor medvehagyma
1 kis csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
½ tk só
bors

Sertéstokány

1 kg lapocka
1 fej nagyobb hagyma
3 ek olaj
10 dkg liszt
40 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
1 ½ dl tejföl
1 ½ dl tejszín
1 tk liszt
1 púpozott tk pirospaprika
1 kis csokor petrezselyem
bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szupergyors kaja tippek ebédre

Néha bajban van az ember, amikor nem akar sok időt tölteni a konyhában, viszont össze kell dobni valamit ebédre. Most két olyan receptet mutatunk, amihez nagyon kevés belefektetett energia szükséges, mégis hihetetlen finom. Lesz itt egy kenyérsaláta pecsenyemájjal és sertéstokány is.  
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

Kenyérsaláta pecsenye kacsamájjal

12 szelet bacon
80 dkg pecsenye kacsamáj
25 dkg kenyér
4 db erős rozmaring ág
1 dl öntet olívaolaj
1 tk dijoni mustár
2 - 3 ek fehérborecet
25 dkg koktélparadicsom
1 db kígyóuborka
2 marék bébi spenót
1 kis csokor medvehagyma
1 kis csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
½ tk só
bors

Sertéstokány

1 kg lapocka
1 fej nagyobb hagyma
3 ek olaj
10 dkg liszt
40 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
1 ½ dl tejföl
1 ½ dl tejszín
1 tk liszt
1 púpozott tk pirospaprika
1 kis csokor petrezselyem
bors
Bevásárlólistához adom

Kenyérsaláta pecsenye kacsamájjal

img_0350.jpg

A szalonnákat kb. 10-12 cm-es, a májakat pedig diónyi darabokra vágjuk. A májakat és enyhén megsózzuk, megborsozzuk őket és betekerjük a baconbe, majd hármasával feltűzdeljük a rozmaring ágakra. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és közepes lángon, gyakori forgatással megsütjük, ügyelve, hogy ne égjen meg a bacon, viszont megsüljön a máj.

A visszamaradt olajra fehérborecetet öntünk, egy kicsit forraljuk. Egy kis tálba átöntjük és hozzáadjuk a mustárt, még fehérborecetet,  2-4 evőkanálnyi olívaolajat, borsot, pépesre zúzott fokhagymát és az egészet alaposan elkeverjük. A serpenyőbe egy kis olívaolajat hevítünk és lepirítjuk rajta a kenyérkockákat. Egy keverőtálba tesszük a lepirított kenyérkockákat, a félbe vágott koktélparadicsomokat, nagyobb kockákra vágott kígyóuborkát, nagyobb darabokra aprított bébi spenótot, medvehagymát és bazsalikomot. Az egészet jól összeforgatjuk, meglocsoljuk az öntettel és keverünk rajta még egy utolsót.

img_0307.jpg

Sertéstokány

A húst megmossuk, szárazra töröljük, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy kis liszttel. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hirtelen megkérgesítjük rajta a húsdarabokat, majd kiszedjük és félretesszük őket.

A finomra aprított hagymát és fokhagymát a maradék olajon elkezdjük üvegesre párolni és pirítani. Rövid idő elteltével felöntjük egy kis borral és megsózzuk. Ha megpirult, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott gombát és hagyjuk összeesni. Miután levet eresztett és kezd pirulni megsózzuk, megborsozzuk és hozzá adjuk a pirospaprikát, valamint felöntjük a maradék borral, 1 percig főzzük és beletesszük a lepirított húst, lefedjük és puhára főzzük.

A tejfölben és tejszínben elkeverjük a lisztet, hozzákeverünk egy keveset a szaftból, majd az egészet a lábosba öntjük és besűrítjük vele a mártást. Megszórjuk finomra aprított petrezselyemmel, főtt rizzsel és szívsalátával tálaljuk.

image2.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások