Hozzávalók
- 800 g csirkecombfilé
- só, bors
- 30 ml olaj
- 3 fej hagyma (kisebb)
- 400 ml fehérbor (újbor)
- 200 ml szárnyasalaplé
- szerecsendió
- 2 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g szőlő
- 1 csipet cukor
- 1 ek keményítő
- 20 ml víz
- 100 g vaj
Szüreti részeges csirke
Hozzávalók
- 800 g csirkecombfilé
- só, bors
- 30 ml olaj
- 3 fej hagyma (kisebb)
- 400 ml fehérbor (újbor)
- 200 ml szárnyasalaplé
- szerecsendió
- 2 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g szőlő
- 1 csipet cukor
- 1 ek keményítő
- 20 ml víz
- 100 g vaj
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy felforrósított serpenyőben az olajon mindkét oldalukat és a negyedelt hagymákat is megpirítjuk. Ezután felöntjük a fehérborral, az alaplével, és az egészet a felére forraljuk. Ráreszelünk egy kis szerecsendiót, beledobjuk a kakukkfüvet, a fokhagymát és beletesszük a szőlőt, majd az egészet 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre. Mikor a szőlő kicsit megtöppedt, kiveszünk mindent egy tányérra.
A visszamaradt levét újra felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt kikeverjük a vízzel, a szafthoz öntjük, majd felkockázzuk a vajat, és kockánként elkeverve a szószhoz adjuk. Ezt montírozásnak hívják, ha villogni akartok a rokonok előtt.
Ha tetszett a szüreti részeges csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!