Hozzávalók
A salátához
- 8 nagy csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
- 2 nagy csokor újhagyma
- ½ kg paradicsom
- 10 dkg bulgur ízlés szerint
- 2 dl frissen facsart citromlé
- 2 ½ dl extra szűz olívaolaj
- 1 ek só
- 1 tk frissen őrölt fekete bors
A húshoz
- 1 tk római kömény
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 tk őrölt Cayenne-bors
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 50 g zsemlemorzsa
- 1 db tojás
- 500 g darált báránycomb
Tabulé saláta fűszeres bárány-nyárssal
Hozzávalók
A salátához
- 8 nagy csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
- 2 nagy csokor újhagyma
- ½ kg paradicsom
- 10 dkg bulgur ízlés szerint
- 2 dl frissen facsart citromlé
- 2 ½ dl extra szűz olívaolaj
- 1 ek só
- 1 tk frissen őrölt fekete bors
A húshoz
- 1 tk római kömény
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 tk őrölt Cayenne-bors
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 50 g zsemlemorzsa
- 1 db tojás
- 500 g darált báránycomb
A petrezselymet és a mentát apróra vágjuk. A paradicsomot a lehető legkisebb kockákra felvágjuk, az újhagymát egészen vékony karikákra szeleteljük. A bulgurt sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Egy salátástálba tesszük a bulgurt a petrezselyemmel, mentával, hagymával és a paradicsommal, összekeverjük.
Sóval-borssal ízesítjük, majd annyi citromlevet adunk hozzá, amitől kellemesen savanykás lesz. Ráöntjük az olívaolajat, közepesen lédús salátát kell kapnunk, mert amíg pihen, még egy kevés levet ereszt majd a paradicsom és kissé összeesik a petrezselyem. 3-4 órán belül érdemes elfogyasztani.
A fasírthoz a darált báránycombot összedolgozzuk az összes többi hozzávalóval. Nyársakra nyomkodjuk és grillserpenyőben vagy grillen oldalanként kb. 3 percig sütjük – akkor jó, ha kívül kérges, pirosra sül.