Hozzávalók
A húsgolyóhoz
- 500 g darált marhahús
- 1 tk só
- őrölt bors
- 1 tk őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 2 ek olívaolaj a sütéshez
A tahinis mártáshoz
- 2 ek tahini
- 200 ml víz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve
A tálaláshoz
- 5 - 6 szem koktélparadicsom
- pirítós
- 1 csokor friss petrezselyem
Tahinis húsgolyók
Hozzávalók
A húsgolyóhoz
- 500 g darált marhahús
- 1 tk só
- őrölt bors
- 1 tk őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 2 ek olívaolaj a sütéshez
A tahinis mártáshoz
- 2 ek tahini
- 200 ml víz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve
A tálaláshoz
- 5 - 6 szem koktélparadicsom
- pirítós
- 1 csokor friss petrezselyem
A húsgolyó hozzávalóit összegyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle. Az olívaolajon 6-7 perc alatt körbepirítjuk őket. Közben a mártás hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Ráöntjük a húsgombócokra. Rádobjuk az elfelezett koktélparadicsomokat, és 200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kivesszük, és friss petrezselyemmel megszórva, pirítóssal tálaljuk.
Ha tetszett a tahinis húsgolyók receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!