Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- só, bors
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 db aszalt paradicsom
- 1 tk szemes mustár
- szerecsendió
- 400 ml tejszín
- 80 g bébispenót
Tejszínes-aszalt paradicsomos csirkemell
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- só, bors
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 db aszalt paradicsom
- 1 tk szemes mustár
- szerecsendió
- 400 ml tejszín
- 80 g bébispenót
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, forró serpenyőben minden oldalát kérgesre sütjük 2-2 perc alatt. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a mustárt, a szerecsendiót, majd felöntjük a tejszínnel, belerakjuk a csirkemelleket, és lefedve 15 percig sütjük, időnként átkevergetjük, hogy ne égjen le. Ha megsült a hús, kivesszük őket, a mártásba keverjük a spenótot, majd ha összeesett, a kedvenc köretünkkel és a mártással tálaljuk.
Ha tetszett a tejszínes-aszalt paradicsomos csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!