Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 6 db friss chili
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk sűrített paradicsom
- 300 ml habtejszín
- 1 csokor friss koriander
- 250 g bulgur
- 1 db lime
- só, bors
- olívaolaj
Tejszínes-chilis csirke - extrán csíp!
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 6 db friss chili
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk sűrített paradicsom
- 300 ml habtejszín
- 1 csokor friss koriander
- 250 g bulgur
- 1 db lime
- só, bors
- olívaolaj
A bulgurt sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A chiliket kimagozzuk (én egy kicsit átmostam vízzel, és még így is iszonyú csípős lett :D). A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és 2 evőkanál olívaolajon aranybarnára sütjük, majd kivesszük. Ugyanabban a serpenyőben elkezdjük pirítani a felszeletelt chilit.
Rádobjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. 2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Lassú tűzön felforraljuk, majd 2-3 percig rotyogtatjuk. Beletesszük az elősütött csirkemelleket és további 5 percig főzzük. A végén belefacsarjuk fél lime levét. A bulgurt sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, ráfacsarjuk fél lime levét és megszórjuk a felaprított korianderrel. A csirkemellet ezzel a körettel tálaljuk.