Hozzávalók
- 400 g csirke cacciatore
- 1 - 2 db burgonya
- 1 ek vaj
- só, bors
- 1 ág rozmaring
Hozzávalók
- 400 g csirke cacciatore
- 1 - 2 db burgonya
- 1 ek vaj
- só, bors
- 1 ág rozmaring
A burgonyát egy mandolinnal 3 mm vastagra szeleteljük. Ne áztassuk, fontos, hogy benne maradjon annyi keményítő, amennyi csak lehet, egyből dolgozzunk vele! Egy sütőbe helyezhető, kb. 25 cm átmérőjű serpenyőt kivajazunk, és beletesszük a szeletelt burgonyát szépen sorban, körberakva. Alágyújtunk, és magas lángon kb. 2-3 percig pirítjuk, majd félrehúzzuk.
A megmaradt tépett csirke cacciatorét ráhelyezzük a burgonya tetejére, eloszlatjuk, majd ennek a tetejét is végigrakjuk körben a szeletelt burgonyával. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra vágott rozmaringgal, majd rákockázzuk a maradék vajat. A tetejére teszünk egy sütőpapírt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 40-45 percre.
Amikor kész, kivesszük, hagyjuk hűlni kb. 20 percet, majd ráfordítjuk egy tányérra, és fogyasztjuk.
Ha tetszett a tépett csirke cacciatore receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!