Hirdetés

Ti is imádjátok a rakott krumplit?

Hozzávalók

2 kg burgonya
7 db tojás
200 g kolbász
200 g virsli (krinolin vagy szafaládé)
100 g füstölt szalonna
500 ml tejföl
50 g reszelt sajt
snidling
bors, szerecsendió
kevés vaj és prézli a tepsibe
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ti is imádjátok a rakott krumplit?

Biztos indult már nektek is úgy a hétvége, hogy nem tudtátok mi lesz aznap az ebéd. Ilyenkor jön a jó öreg rakott krumpli. Most mutatunk egy olyan receptet, ami biztosan segít átvészelni az ilyen nehéz döntéshelyzeteket.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2 kg burgonya
7 db tojás
200 g kolbász
200 g virsli (krinolin vagy szafaládé)
100 g füstölt szalonna
500 ml tejföl
50 g reszelt sajt
snidling
bors, szerecsendió
kevés vaj és prézli a tepsibe
Bevásárlólistához adom

A krumplit héjában megfőzzük sós vízben, (ha megfőtt megpucoljuk). 6 tojást szintén keményre főzzük. A hozzávalókat (krumpli, főtt tojás, kolbász, szafaládé) felkarikázzuk. A szalonnát csíkokra szeljük. A tepsit kivajazzuk, a falát is, majd egy kevés prézlivel lehintjük (ez arra szolgál, hogy a rakott krumplink ne égjen oda, de ne is tocsogjon a sertészsírban).

Ezután rétegesen bepakoljuk a hozzávalókat: krumpli, szalonna, kolbász, tojás, szafaládé, krumpli.

rakottkrumpli_1.jpg

Ha a rétegezéssel megvagyunk, kikeverjük a szószt: tejfölbe beleütünk egy tojást, a reszelt sajtot, fűszerezzük ízlés szerint (só, esetleg egy leheletnyi szerecsendió, bors), és jól összekeverjük, majd nyakon öntjük a rakott krumplit vele. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjók, míg egyenletesen megpirul a teteje, és már tálalható is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások