Hozzávalók
- 2 kg burgonya
- 7 db tojás
- 200 g kolbász
- 200 g virsli (krinolin vagy szafaládé)
- 100 g füstölt szalonna
- 500 ml tejföl
- 50 g reszelt sajt
- só
- snidling
- bors, szerecsendió
- kevés vaj és prézli a tepsibe
Ti is imádjátok a rakott krumplit?
Hozzávalók
- 2 kg burgonya
- 7 db tojás
- 200 g kolbász
- 200 g virsli (krinolin vagy szafaládé)
- 100 g füstölt szalonna
- 500 ml tejföl
- 50 g reszelt sajt
- só
- snidling
- bors, szerecsendió
- kevés vaj és prézli a tepsibe
A krumplit héjában megfőzzük sós vízben, (ha megfőtt megpucoljuk). 6 tojást szintén keményre főzzük. A hozzávalókat (krumpli, főtt tojás, kolbász, szafaládé) felkarikázzuk. A szalonnát csíkokra szeljük. A tepsit kivajazzuk, a falát is, majd egy kevés prézlivel lehintjük (ez arra szolgál, hogy a rakott krumplink ne égjen oda, de ne is tocsogjon a sertészsírban).
Ezután rétegesen bepakoljuk a hozzávalókat: krumpli, szalonna, kolbász, tojás, szafaládé, krumpli.
Ha a rétegezéssel megvagyunk, kikeverjük a szószt: tejfölbe beleütünk egy tojást, a reszelt sajtot, fűszerezzük ízlés szerint (só, esetleg egy leheletnyi szerecsendió, bors), és jól összekeverjük, majd nyakon öntjük a rakott krumplit vele. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjók, míg egyenletesen megpirul a teteje, és már tálalható is.