Hozzávalók
A padlizsánsalátához
- 2 db padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- 300 ml görög joghurt
- 1 - 2 ek olívaolaj
- ½ db citrom
- 1 mk koriander
- 1 mk római kömény
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, bors
A csirkenyárshoz
- 500 g csirkemell
- 1 fej lilahagyma
A páchoz
- olívaolaj
- 1 tk paradicsompüré
- 1 mk füstölt paprika
- 1 mk cayenne bors
- oregano, rozmaring, kakukkfű ízlés szerint
- só, bors
Tökéletes grill kaja: csirkenyárs, joghurtos padlizsánsalátával
Hozzávalók
A padlizsánsalátához
- 2 db padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- 300 ml görög joghurt
- 1 - 2 ek olívaolaj
- ½ db citrom
- 1 mk koriander
- 1 mk római kömény
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, bors
A csirkenyárshoz
- 500 g csirkemell
- 1 fej lilahagyma
A páchoz
- olívaolaj
- 1 tk paradicsompüré
- 1 mk füstölt paprika
- 1 mk cayenne bors
- oregano, rozmaring, kakukkfű ízlés szerint
- só, bors
A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat megpirítjuk a grillen és egy nagy salátástálba pakoljuk. Kanalazunk rá görögjoghurtot, fűszerezzük, ráfacsarjuk egy fél citrom levét, meglocsoljuk olívaolajjal és jól elkeverve félretesszük pihenni.
A csirkét egyenlő kockákra vágjuk és negyedbe vágott lilahagyma szeletekkel felváltva nyársra húzzuk. A páchoz olívaolajban elkeverjük a pararicsompürét, a füstölt paprikát, a cayenne borsot, fűszerezzük ízlés szerint még oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel és végül sózzuk, borsozzuk. Egy szilikonecsettel, vagy akár kézzel, jól belemasszírozzuk a csirkébe és dobjuk is a rácsra, gyakori forgatások mellett addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a hús.
Hideg padlizsánsalátán tálaljuk egy löttyintés olívaolajjal és durvára vágott petrezselyemmel.