Hozzávalók
A töltelékhez
- 800 g csirkemellfilé
- 100 g aszalt paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- 200 g feta
- 50 g parmezán
A panírozáshoz
- 3 db tojás
- pankómorzsa
A körtehez
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kg újburgonya
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 200 g hüvelyes zsenge zöldbab
- olívaolaj
Töltött csirkemell: szerintünk tökéletes
Hozzávalók
A töltelékhez
- 800 g csirkemellfilé
- 100 g aszalt paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- 200 g feta
- 50 g parmezán
A panírozáshoz
- 3 db tojás
- pankómorzsa
A körtehez
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kg újburgonya
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 200 g hüvelyes zsenge zöldbab
- olívaolaj
Csirkemell extrával
Ezzel a menüvel tuti feldobjuk a tavaszi nagy családi ebédeket és a hétköznapi vacsorákat egyaránt. Ez az étel mindenki kedvence lesz, főleg ha eddig is oda voltak a sajttal töltött csirkemellért. Pár perc alatt felturbózható az egyébként is egyszerű recept.
Hogyan készül a mi töltött csirkemellünk?
A csirkemellfiléket hosszában bevágjuk úgy, hogy zseb keletkezzen bennük. Közben vigyázzunk, hogy egyik oldalukon azért egyben maradjanak.
Egy tálban összekeverjük és egybetörjük a fetát, a reszelt parmezánt, a csíkokra vágott aszalt paradicsomot és a szintén felaprított friss bazsalikomot, majd ha kell sózzuk és borsozzuk. A sóval csak óvatosan, érdemes kóstolni, mert a feta és a parmezán is sós!
A csirkébe beletöltjük ezt a masszát, majd fogpiszkálókkal lezárjuk a felvágott oldalt. Tojásba, majd pankóba panírozzuk, és 175 fokon 20-25 percig sütjük légkeverésen, amíg szépen megbarnul.
Az előfőzött újburgonyát mérettől függően félbe vagy negyedbe vágjuk, majd forró serpenyőben olívaolajjal és apróra vágott petrezselyemmel lepirítjuk. A zöldbabot pedig megpároljuk, majd mindkét köretet sózzuk borsozzuk. A tányérra szedünk egy csirkét, majd mellé mehet egy-egy kanállal a krumpliból és a babból is.