Hirdetés

Vadas mártás csirkével

Hozzávalók

4
főre
+
400 g csirkemellfilé
2 ek olaj
só, bors
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk barna cukor
2 - 3 db sárgarépa
1 - 2 db fehérrépa
1 db zeller (kisebb)
3 ek tejföl
1 ½ ek mustár

A tálaláshoz

550 g főtt tészta (pl. orsó)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vadas mártás csirkével

A szerkesztőségben nagyon megoszlottak az emlékek és élmények a menzás kaják kapcsán, de a csokis piskótakocka mellett sokunk ezt említette kedvencként, úgyhogy össze is dobtuk gyorsan ebédre. Egy csirkés verzió készült, próbáljátok ki ti is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
400 g csirkemellfilé
2 ek olaj
só, bors
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk barna cukor
2 - 3 db sárgarépa
1 - 2 db fehérrépa
1 db zeller (kisebb)
3 ek tejföl
1 ½ ek mustár

A tálaláshoz

550 g főtt tészta (pl. orsó)
Bevásárlólistához adom

A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, és megpirítjuk az olajon, közben sózzuk, borsozzuk, ezután kiszedjük őket, és félretesszük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és megpirítjuk az olajon. Megszórjuk a barna cukorral, majd 2 perc után rádobjuk a felkockázott zöldségeket is. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel, amennyi ellepi, és addig főzzük őket, amíg megpuhulnak, közben sózzuk, borsozzuk, az elfőtt alaplevet folyamatosan pótoljuk.

Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel összezúzzuk, és hozzáadjuk a tejföllel elkevert mustárt. Ha újra felforrt, hozzáadjuk a lepirított csirkecsíkokat, és még 5 percig forraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, kis alaplével higíthatunk rajta. Főtt tésztával tálaljuk.

Vadas mártás csirkével

Ha tetszett a vadas mártás csirkével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások