Hozzávalók
- 3 szelet bacon
- 300 g csirkemell
- só
- bors
- 1 ág friss kakukkfű (vagy 1 mk szárított)
- 100 ml tejszín
- 1 ek liszt
- 150 g reszelt vörös cheddar sajt
- 2 csomag leveles tészta
- 1 db tojás a kenéshez
Végre itt egy sós pite: csirkével és cheddar sajttal
Hozzávalók
- 3 szelet bacon
- 300 g csirkemell
- só
- bors
- 1 ág friss kakukkfű (vagy 1 mk szárított)
- 100 ml tejszín
- 1 ek liszt
- 150 g reszelt vörös cheddar sajt
- 2 csomag leveles tészta
- 1 db tojás a kenéshez
Fotó: Szilágyi NóriA bacont apróra vágjuk és egy serpenyőben lepirítjuk, majd félretesszük. A csirkemelleket kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel. A serpenyőbe, a bacon kisült zsírjára dobjuk a kockázott csirkemellet és nagy lángon néhány perc alatt körbepirítjuk őket. Felöntjük tejszínnel, megszórjuk liszttel és pár perc alatt besűrítjük, hogy kicsit sűrűbb, besamelszerű legyen a tejszínes, csirkés töltelék. Megszórjuk a reszelt sajttal, átkeverjük és félretesszük. A leveles tésztát kihajtogatjuk és 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatunk 30 db korongot. A korongok felét sütőpapírral bélelt tepsikre rakosgatjuk, rápakolunk 1-1 nagyobb teáskanálnyit a töltelékből és lefedjük a többi tésztakoronggal. A piték széleit villával körbenyomkodjuk, lekenjük őket lazán felvert tojással, kevés kakukkfűvel megszórjuk őket és 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük a pitéket.