Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A raguhoz

3 ek olaj
1 kg felkockázott sertéslapocka
1 fej vöröshagyma
150 - 200 ml passzírozott paradicsom
fűszerkeverék
2 ek chilipaszta
150 ml víz
só, bors
1 ek fehérborecet
1 ek barna cukor
50 g vaj

A fűszerkeverékhez

1 nagy csipet szegfűszeg
1 nagy csipet egész római kömény
1 nagy csipet egész koriandermag
1 nagy csipet chilimag
1 nagy csipet egész kardamom

A chilipasztához

3 - 4 db szárított ancho paprika
6 - 8 db kisebb szárított magyar csípős paprika
4 gerezd fokhagyma
4 - 5 cm-es friss gyömbér
150 ml víz

A kurkumás rizshez

400 g rizs
800 ml víz
2 tk kurkuma
só, bors
1 ek olaj

A papadamhoz

8 - 10 db papadam
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Vindaloo kurkumás rizzsel és papadammal

Ha bírjátok a csípős indiai kajákat, akkor ne nagyon menjetek messzire, mert ez a verzió mindkettőből jelesre vizsgázik!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A raguhoz

3 ek olaj
1 kg felkockázott sertéslapocka
1 fej vöröshagyma
150 - 200 ml passzírozott paradicsom
fűszerkeverék
2 ek chilipaszta
150 ml víz
só, bors
1 ek fehérborecet
1 ek barna cukor
50 g vaj

A fűszerkeverékhez

1 nagy csipet szegfűszeg
1 nagy csipet egész római kömény
1 nagy csipet egész koriandermag
1 nagy csipet chilimag
1 nagy csipet egész kardamom

A chilipasztához

3 - 4 db szárított ancho paprika
6 - 8 db kisebb szárított magyar csípős paprika
4 gerezd fokhagyma
4 - 5 cm-es friss gyömbér
150 ml víz

A kurkumás rizshez

400 g rizs
800 ml víz
2 tk kurkuma
só, bors
1 ek olaj

A papadamhoz

8 - 10 db papadam
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A chilipasztához a paprikákból kiütögetjük a magokat, amit megtartunk. Száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk a kimagozott paprikát, majd egy tálba rakjuk és felöntjük annyi forró vízzel, ami pont ellepi. Kb. 10 percet hagyjuk állni. Ezután leöntjük róla a vizet, és a többi hozzávalóval aprítógépben pürésítjük. 

A fűszerkeverékhez szintén abban a serpenyőben, amiben a chilit pirítottuk, a fűszereket is lepirítjuk szárazon, majd egy mozsárban porrá őröljük.

Vindaloo

A serpenyőben kb. 2 evőkanál olajon magas hőmérsékelten körbepirítjuk a húst, majd kiszedjük egy tányérba. A visszamaradt zsiradékra öntünk még egy kevés olajat, és üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Ráöntjük a paradicsomot, megszórjuk a fűszerekkel, és alaposan lepirítjuk. Belerakunk kb. 2 evőkanál chilipasztát, felöntjük 150 ml vízzel, és 10 percig rotyogtatjuk. Ekkor visszarakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ecetet és a cukrot, még egy kevés vizet, és lassú tűzön addig rotyogtatjuk, 100-200 ml vizet időnként pótolva, amíg vajpuha nem lesz a hús. Szűk 3 óra alatt lesz tökéletes. Belekeverjük a vajat, és kész is a ragu. 

A rizs hozzávalóit egy lábasban felforraljuk, majd puhára főzzük. A papadamhoz felmelegítjük az olajat, és fél percre beledobjuk a chipset, majd kiszedjük. A ragut a rizzsel és a chipsszel tálaljuk.

Vindaloo

Ha tetszett a vindaloo receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások